SİYONİST UZMANLAR DEĞERLENDİRDİ: NETANYAHU İRAN KARŞISINDA NE YAPABİLİR? (ANALİZ)

Binyamin Netanyahu başbakanlık görevine geri döneceğini iddia ederken, uzmanlar Netanyahu'nun elinin özellikle İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı bağlı olduğuna inanmaktadır. 

Görüntülenme: 798 Tarih: 14 Kasım 2022 01:58
SİYONİST UZMANLAR DEĞERLENDİRDİ: NETANYAHU İRAN KARŞISINDA NE YAPABİLİR? (ANALİZ)

İsrailli uzmanlar, Siyonist rejimin televizyonunun 12 kanalında düzenlenen bir panelde, Siyonist rejim hapishanelerindeki Filistinli mahkumların gücünü gösterilmesi, Kudüs meselesi ve Batı Şeria'daki gelecek (intifada) Netanyahu ve sağcı kabinesinin karşılaştığı en önemli zorluklar olarak belirtildi.
Siyonist rejimin üst düzey siyasi ve güvenlik analistlerinden Ben Kasbit, cumartesi akşamı Kanal 12 stüdyosunda düzenlenen bir toplantıda Yoaf Gallant'ın bu rejimin Savaş Bakanlığı adaylığına atıfta bulunarak, (Knesset'in koşullarına göre) Gallant'ı seçmenin doğal olduğunu ve Knesset'ten de güvenoyu alacağını söyledi.
"Ancak İsrail'de aşırı sağcıların oluşturacağı kabinede en hassas kürsünün Savaş Bakanlığı olduğu unutulmamalıdır, çünkü bir yandan Amerikalılarla ilgili, diğer yandan da Filistin bölgeleriyle ilgili meselelerle etkileşim halinde olması gerekiyor." ifadesini kullandı.
Bu uzmana göre, Netanyahu yapabilseydi bu kürsüyü kendisi için tutardı, ancak Gallant'a özel bir güveni var, çünkü o hem Savaş Bakanı hem de Filistin topraklarının hükümdarı ve Batı Şeria'daki göçmenler için yerleşimlerin inşasına yönelik tüm projeler de bu bakanın gözetiminde, ancak kesinlikle Amerika Birleşik Devletleri'nden yeşil ışık aldıktan sonra tamamlanacak.
Bir başka İsrailli analist olan Moshe Nussbaum da bu panelde şunları söyledi: "Güvenlik durumu, özellikle İtman Ben Ghafir tarafından İç Güvenlik Bakanlığı'nın görev süresi hakkında konuştuğumuzda, İsraillilere taş veya ateş bombası atmaya çalışan herhangi bir Filistinliye ateşli silahlarla ateş etme emrinin yakında verileceği anlamına geliyor."
Bu panele katılan diğer uzmanlar, Siyonist rejimin yeni kabinesinin zorluklarına atıfta bulunarak, bir yandan İsrail hapishanelerindeki Filistin İslami Cihad ve Hamas mahkumlarının güçlendirilmesiyle uğraşırken, diğer yandan Batı Şeria'daki Filistin ayaklanmasıyla başa çıkmak için bir çözüm bulmayı, Netanyahu'nun ve bakanlarının yeni kabinesinin önemli zorluklarından biri olarak nitelendirdiler.
Öte yandan Ürdün gibi ülkeler bu rejimle yıllarca uzlaştıktan sonra Filistin meselesinin sonunu işgalciliğin sona ermesine bağlı görüyorlar.
Netanyahu, Siyonist rejimin başkanı Herzok'tan kabineyi kurma emrini verdikten sonra, barışa karşı barış ilkesi çerçevesinde daha fazla sayıda Arap ülkesiyle uzlaşma anlaşmasına varmak için kapsamlı bir iç anlaşma yapıldığını iddia etti.
Bu arada Siyonist rejimin askeri istihbarat servisinin eski komutanlarından biri, Netanyahu'nun İran'ın işgaline ilişkin iddialarına yanıt olarak, bu söylemleri İsrail'in yeteneklerinin gölgesinde temelsiz olarak nitelendirdi.
Siyonist rejimin askeri istihbarat servisinin eski başkanı emekli olan General Tamir Hayman, Ynet haber sitesinin video bölümüne yaptığı bir konuşmada; İran'ın bölgede her istediğini yapmasına rağmen İsrail'in elinin bu ülkeye karşı bağlı olduğunu itiraf etti.
Hayman devamında şöyle itiraf etti: "Açıklanan askeri tehditlerden bağımsız olarak, İsrail'in İran'a karşı elinde çok az araç olduğunu söylemeliyim."

tesnim

Yorumlar