BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTIYOR

Dün (13 Kasım Pazar) 24 saatlik süre içinde Filistin'in Batı Şeria bölgesinde, İsrail işgal güçlerine ve onların himayesi altındaki kıyafetleri sivil omuzları silahlı yerleşimci çetelere karşı biri ateş açma eylemi olmak üzere toplamda 8 direniş eylemi gerçekleştirildi.  

Görüntülenme: 449 Tarih: 14 Kasım 2022 07:42
BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTIYOR

Filistin Bilgi Merkezi'nin hazırladığı günlük rapora göre eylemlerden birinde Filistinli direnişçiler işgalci siyonist askerlere ve onların destek gücü niteliğindeki yerleşimci çetelere ateş etti. Ateş açma eylemi Cenin'in Zebabide Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

Eylemlerde işgal güçleriyle 6 ayrı noktada çatışma meydana geldi. Bu çatışmalardan biri de Ramallah'a bağlı Peygamber Salih Köyü'nde vuku buldu ve direnişçiler işgal güçlerini taşladı. 

Kalkilya'da da çatışmalar oldu ve buradaki çatışmalarda yerleşimci çetelerin mensuplarından biri Filistinli gençlerin attığı taşlarla yaralandı. 

Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Hıdır ve Artas kasabalarında ve El-Halil'in El-Arrub Mülteci Kampı'nda da işgalci siyonistlerle çatışmalar yaşandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar