HAMAS SİCCİL TAŞLARI SAVAŞININ YIL DÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE BİR AÇIKLAMA YAYINLADI

İşgal rejiminin Filistin'deki direnişi kırmak amacıyla gerçekleştirdiği saldırı sonucu patlak veren ve Filistin halkının Siccil Taşları Savaşı adını verdiği savaşın başlamasının yıl dönümü münasebetiyle açıklama yapan İslami Direniş Hareketi (Hamas) bu savaşın Filistin halkının tarihinde önemli bir dönüm noktası ve zafer istasyonlarından bir istasyon olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 479 Tarih: 14 Kasım 2022 04:25
HAMAS SİCCİL TAŞLARI SAVAŞININ YIL DÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE BİR AÇIKLAMA YAYINLADI

Hamas, bugün (14 Kasım Pazartesi) yaptığı açıklamada Filistin halkının Siccil Taşları Savaşı'nda direniş etrafında saf tutarak ve ona bütün gücüyle destek vererek büyük bir kahramanlık destanı yazdığını vurguladı. Bu halkın aynı zamanda işgalci siyoniste, onun askerlerinin burunlarını yerde sürtmeye, savaşın kurallarını ve dengelerini değiştirmeye gücünün yetebileceğini de gösterdiğini dile getirdi. 

Hamas açıklamasında başta Siccil Taşları Savaşı'yla ismi bütünleşen ve aynı zamanda Özgürlerin Vefası esir takası anlaşmasının da mühendisi olan komutan Ahmed El-Ca'beri olmak üzere tüm şehitlere Yüce Allah'tan rahmet, Resulullah (a.s.)'ın isra mekanını savunmak için onların yollarını izleyenlere de her zaman üstün başarılar dilediğini dile getirdi.

14 Kasım 2012 tarihinde Gazze’yi havadan, denizden ve karadan bombalayan işgal güçleri, bu savaşta başta Kassam Tugayları Genelkurmay Başkanı Ahmed El-Ca’beri olmak üzere yüzlerce masum insanı şehit ettiler. Savaş 21 Kasım’da ateşkesle sona erdi.

1500 saldırı gerçekleştiren işgal güçleri 45’i çocuk, 15’i kadın ve 18’i yaşlı olmak üzere 175 kişiyi şehit edip, 1222 kişiyi de yaraladılar.

Saldırıda her bir evde 5-20 kişinin kaldığı 200 ev de tamamıyla yıkıldı.

Savaşta 5 Siyonist öldü 240 Siyonist de yaralandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar