İSMAİL HENİYYE'DEN CEZAYİR'E ÖVGÜ

 

Görüntülenme: 569 Tarih: 13 Kasım 2022 07:51
İSMAİL HENİYYE'DEN CEZAYİR'E ÖVGÜ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Cezayir’in son dönemdeki diplomatik başarılarına övgüde bulunarak, Cezayir’in son aylarda üç önemli başarıya imza attığını ve söz konusu başarılar sayesinde bölgedeki ve ümmet içindeki rolünü yeniden kazandığını söyledi.
 

Heniyye, Cezayir Ulusal İnşa Hareketi’nin düzenlediği konferansta yaptığı konuşmada, Cezayir’in ilk diplomatik başarısının Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun’un Filistin’de birlik ve beraberliğin sağlanması çağrısı olduğunu, Cezayir’in Filistin uzlaşısı konusunu Arap Birliği Zirvesi’ne taşımayı da başardığını ifade etti.
 

Cezayir’in ikinci diplomatik başarısının Arap Birliği Zirvesi’nin toplanması olduğuna işaret eden Heniyye, zirvenin üç yıl aradan sonra toplanmasının Cezayir için siyasi ve diplomatik başarı olduğunu dile getirdi.
 

Heniyye, Cezayir’in üçüncü başarısının Mısır’da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Zirvesi sırasında Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun başkanlığındaki heyetin işgal rejimi cumhurbaşkanının konuşmak için kürsüye çıkması üzerine salonu terk etmesi olduğunu bildirdi.
 

Cezayir’in bu tavrının siyasi nezahetinin göstergesi olduğunu kaydeden Heniyye, Cezayir heyetinin salondan çıkarak Filistin’in, Cezayir halkının ve ümmetin vicdanının sesini dile getirdiğini belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar