KUDÜS ARAŞTIRMA MERKEZİ'NDEN ÇARPICI RAPOR

Kudüs Araştırma Merkezi, Yahudi yerleşimcilerin önümüzdeki dönem Mescid-i Aksa’yı bölme hedeflerine ulaşabilmek için baskınlarını yoğunlaştırabilecekleri ve baskın için El-Mağaribe Kapısı dışındaki diğer kapıları da kullanabilecekleri uyarısında bulundu.  

Görüntülenme: 718 Tarih: 13 Kasım 2022 22:50
KUDÜS ARAŞTIRMA MERKEZİ'NDEN ÇARPICI RAPOR

Merkez Müdürü Ziyad El-Hammuri, bugün (13 Kasım Pazar) konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, Yahudi yerleşimcilerin emrivaki oluşturarak Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme hedeflerine ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.
 

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’da sözde mabetlerini inşa etme niyetlerini resmi olarak açıkladıklarını ve o gün için hazırlık yaptıklarını belirten El-Hammuri, işgal rejimi hükümetlerinin Mescid-i Aksa konusunda fanatik görüşlere sahip olduklarını, baskınların ve planların bunun şahidi olduğunu bildirdi.
 

Çok sayıda Yahudi yerleşimci bu sabah fanatik Yahudi cemaatlerinin çağrılarına icabet ederek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.
 

Kudüslü kaynaklar, işgal güçleri himayesinde öğleden önce ve öğleden sonra gerçekleştirilen baskınlara 155 Yahudi yerleşimcinin katıldığını açıkladı.
 

Mescid-i Aksa’nın avlusundan gelen görüntülerde avlunun Yahudi yerleşimciler ve Kubbetu’s-Sahra’nın fotoğrafını çekmeye çalışan yabancı turistlerle dolu olduğu görüldü.
 

İşgal polisinin açık saçık kıyafetlerle Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmek isteyen turistlere Mescid-i Aksa görevlilerince uygun kıyafetler giydirilmesine engel olduğu belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar