HAMAS YASER ARAFAT'A DÜZENLENEN SUİKASTIN ARAŞTIRILMASINA VURGU YAPTI

 

Görüntülenme: 534 Tarih: 12 Kasım 2022 16:53
HAMAS YASER ARAFAT'A DÜZENLENEN SUİKASTIN ARAŞTIRILMASINA VURGU YAPTI

Dün (11 Kasım) Filistin'in ulusal liderlerinden, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) ve Filistin Yönetimi'nin eski başkanı Yasir Arafat'ın (Ebu Ammar) vefatının 18. yıl dönümü olması münasebetiyle, onu anmak için bildiri yayınlayan İslami Direniş Hareketi (Hamas) Arafat'a suikast olayının ulusal bir mesele olduğunu, bu işe karışan veya bulaşan herkesin mutlaka ortaya çıkarılması ve hesaba çekilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Arafat'ın ölüm yıl dönümü münasebetiyle açıklama yapan Hamas, işgal rejiminin ve onun uzantılarının işlediği cinayetlerin zaman aşımına maruz kalmayacağını vurguladı. 

Hamas, Arafat'ın Filistin halkının gasp edilmiş haklarının geri alınması yolunda verdiği tüm mücadeleyi takdir ettiğini, evinin kuşatmaya alınması olayını ve kendisine suikast düzenlenmesini de kesinlikle defterinden silmediğini vurguladı. İşgal yönetiminin bu tür yöntemlerle insanları tasfiye uygulamalarına kuşatma altındaki Gazze'de ve işgal altındaki Batı Şeria'da bugün hâlâ devam ettiğini dile getirdi. 

11 Kasım 2004 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'teki Percy Askeri Hastanesi'nde hayatını kaybeden Yasir Arafat'ın ölümünün zehirlenmeden kaynaklandığı şüphesinin bulunduğuna dair tıbbi raporlar olmasına rağmen olay yeterince araştırılmadı ve suikasta karıştıklarından şüphelenilen kişilerle ilgili yeterince soruşturma yapılmadı. Olaydan sonra Fetih hareketi Arafat'ın ölümünün araştırılması için Tevfik Et-Tayravi başkanlığında bir heyet oluşturdu. Ancak heyet henüz araştırmasının sonuçlarıyla ilgili bir rapor yayınlamış değil.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar