MESCİD-İ AKSA'DA GÖRKEMLİ CUMA NAMAZI

İşgal güçlerinin tüm engellemelerine rağmen yine on binlerce Filistinli Cuma namazlarını Kudüs'ün merkezindeki Mescidi Aksa'da eda etmek amacıyla yollara döküldü.  

Görüntülenme: 708 Tarih: 11 Kasım 2022 21:44
MESCİD-İ AKSA'DA GÖRKEMLİ CUMA NAMAZI

Kudüs'teki kaynakların verdiği bilgilere göre Kudüs'ten, 1948'de işgal edilmiş Filistin topraklarından ve Batı Yaka bölgesi ahalisinden Kudüs'e girmeyi başarabilenlerden toplamda yaklaşık 60 bin kişi Cuma namazını Mescidi Aksa'da eda etti. 

İşgal güçleri her cuma olduğu gibi bu cuma da Filistinlilerin Mescidi Aksa'ya ulaşmalarını zorlaştırmak amacıyla çeşitli engeller oluşturdu. Babu'l-Amud bölgesinde özellikle gençleri tek tek durdurarak kimlik kontrolü yaptılar. Kimlik kontrolü yapılmasının amaçlarından biri de akışı iyice yavaşlatmak suretiyle Mescidi Aksa'ya ulaşmak isteyenlerin Cuma namazı öncesinde buraya ulaşmalarını zorlaştırmak. 

Cuma hutbesini okuyan Şeyh Muhammed Serandah, Kudüs'te Filistinlilerin arsalarını ele geçirmeye çalışan yahudileştirme örgütlerinin oluşturduğu tehlikeye dikkat çekti. Serandah, söz konusu örgütlerin bu sıralarda çok sinsi birtakım faaliyetler içinde olduklarını hatırlatarak işgalcilerin arsaları ele geçirmesine yarayacak her faaliyetin ihanet olduğunu vurguladı. Serandah, Beytulmakdis'in işgalcilere av olmasına asla müsaade etmeyeceklerini dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar