BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMİ

Dün (10 Kasım Perşembe) akşam saatlerinde Filistin'in Batı Şeria bölgesinde Filistinli gençlerin taşlaması sonucu işgal güçlerine ait bir askeri otobüsün hasar gördüğü, Filistinlilerden zorla gasp edilen araziler üzerine gayri meşru bir şekilde inşa edilen yahudi yerleşim merkezlerinde ikamet eden yerleşimci çetelerin kadın elemanlarından birinin de yaralandığı haber verildi.  

Görüntülenme: 648 Tarih: 11 Kasım 2022 11:36
BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMİ

İşgalci siyonistlere ait Kızıl Davut Yıldızı Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada bir yerleşimci kadının Filistin Batı Şeria bölgesindeki Kalkilya şehri yakınında bulunan bir yahudi yerleşim merkezi civarında arabasının Filistinli gençler tarafından taşlanması sonucu yaralandığını duyurdu. 

Filistinli gençlerden bir başka grup da Batı Şeria'nın orta kesiminde yer alan Ramallah'ın kuzeyindeki Beyt İl civarında işgal askerlerine ait bir otobüsü taşladı ve bu yüzden otobüste önemli hasar meydana geldiği bildirildi. 

İşgal rejiminin tüm baskılarına ve saldırgan tutumuna rağmen Filistin'in Batı Şeria bölgesinde direnişin hız kesmeden devam ettiğine dikkat çekiliyor. Dün 24 saatlik süre içinde 6'sı ateş açma eylemi olmak üzere bölgede işgal güçlerine ve onların kıyafetleri sivil omuzları silahlı milis çeteleri niteliğindeki yahudi yerleşimcilere karşı toplamda 24 direniş eylemi gerçekleştirildiği bilgisi verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar