ISAM YUSUF'TAN GAZZE AMBARGOSUNUN DELİNMESİ HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Millerce Gülücük Kafilesi'nin başkanı ve İsrail işgal rejiminin Gazze'ye uyguladığı insanlık dışı ablukayı kırma amaçlı çalışmalar yürüten aktivistlerin önde gelenlerinden Isam Yusuf, Gazze'ye uygulanan deniz ablukasının kırılması için önümüzdeki aylarda faaliyetlerin artacağını dile getirdi.  

Görüntülenme: 752 Tarih: 08 Kasım 2022 15:48
ISAM YUSUF'TAN GAZZE AMBARGOSUNUN DELİNMESİ HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Yusuf, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı özel açıklamada, koronavirüs salgını sebebiyle iki yıldır kesintiye uğrayan, işgal rejiminin Gazze ablukasını kırma amaçlı sivil çalışmaların yeniden başlatılması yönünde hareketlilikler olduğunu vurguladı. 

Yusuf önümüzdeki aylarda Avrupa'nın muhtelif limanlarında çalışmalar yapılacağını ve işgal rejiminin Gazze'ye yönelik deniz ablukasının kırılması için bu limanlardan bazı gemilerin denize açılacağını ifade etti. Yusuf, bu gemilerin ne zaman denize açılacağı konusunda kesin tarih vermek için henüz erken olduğunu ancak bu sıralarda hareketliliğin artmasını bekledikleri belirtti. 

Yurt Dışındaki Filistinliler Halk Kongresi de dün (7 Kasım Pazartesi) İsrail işgal rejiminin Gazze'ye 15 yıldan fazla süredir uyguladığı insanlık dışı ablukayı kırmak amacıyla yeni bir kampanya başlattığını duyurmuştu. 

Bunun yanı sıra Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günleri (5-6 Kasım) işgal rejiminin Gazze'ye uyguladığı ablukanın kırılması için ortaya konacak çabalar hakkındaki planını görüşmek üzere İngiltere'nin başkenti Londra'da toplantı düzenlemişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar