ÖZGÜRLÜK FİLOSU GAZZE İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇECEK

Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günleri (5-6 Kasım) işgal rejiminin 15 yıldan fazla süredir Gazze'ye uyguladığı ablukanın kırılması için ortaya konacak çabalar hakkındaki planını görüşmek üzere İngiltere'nin başkenti Londra'da toplandı.  

Görüntülenme: 704 Tarih: 07 Kasım 2022 10:00
ÖZGÜRLÜK FİLOSU GAZZE İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇECEK

Toplantıda hareket hakkı da dahil olmak üzere Filistinlilerin tüm haklarına destek verilmesi konusunda sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapılması üzerinde de duruldu.

İngiltere'deki Filistin Kulübü'nün sponsorluğunda gerçekleştirilen toplantıya, Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun İsveç, Norveç, Fransa, İspanya, İtalya, Yeni Zelanda, Malezya, Türkiye, Kanada, ABD ve Güney Afrika'dan temsilcileri katıldı. Gazze Ablukasını Kırmak İçin Uluslarası Komite'nin de toplantıda temsil edildiği belirtildi. 

Katılımcılar Gazze ablukasının kırılması için yürütülen çabalara tam destek verdiklerini ve ablukanın sebep olduğu sıkıntıların dünya kamuoyunun gündemine getirilmesi için yeni birtakım çalışmalar yapmaya hazır olduklarını dile getirdiler.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar