İSLAMİ CİHAD HEYETİ İRAN'IN SURİYE BÜYÜKELÇİSİ İLE GÖRÜŞTÜ

Filistin İslami Cihat Hareketi'nden üst düzey bir heyet, İran’ın Suriye Büyükelçisi ile Şam'daki İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nde bir araya gelerek, acılı İran halkına İslami Cihat Hareketi'nin taziyelerini iletti. 

Görüntülenme: 728 Tarih: 01 Kasım 2022 10:55
İSLAMİ CİHAD HEYETİ İRAN'IN SURİYE BÜYÜKELÇİSİ İLE GÖRÜŞTÜ

Filistin medyası, Filistin İslami Cihat Hareketi Ulusal ve Dış İlişkiler Departmanından üst düzey resmi temsilcisi Ahmed Ali başkanlığındaki bir heyetin, Hareketin Suriye'deki temsilcisi İsmail El-Sandavi ve hareketin Suriye'deki halkla ilişkiler sorumlusu İbrahim Moad ve hareketin medya departmanı aktivisti Awad Abu Daqah'ın üyeliği ile İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Mehdi Subhani ile İran İslam Cumhuriyeti'nin Şam'daki büyükelçilik binasında bir görüşme yaptığını duyurdu.
Bu görüşmede, Filistin İslami Cihat hareketinin taziye mesajı Şiraz cinayetinin kurbanlarının yaslı aileleri, milleti ve hükümeti adına İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisine iletildi. Ayrıca İran İslam Cumhuriyeti'ne yönelik Siyonist-Amerikan baskılarının, onun iradesini ve ilkeli duruşunu kırmak amacıyla yürütüldüğü vurgulandı.
Al-Madalal, Filistin İslami Cihat hareketinin, halkın geniş desteğiyle, güç ve cüretle yürüttüğü savaşa (Sahnelerin Birliği) değinerek, "Liderlerimizin ve mücahitlerin öldürülmesi bizi daha güçlü kılıyor ve yüzleşmeye ve savaşmaya devam etme kararlılığımızı güçlendiriyor." dedi.
Filistin İslami Cihat hareketinin bu liderine göre: "Filistin milletinin her üyesi kendini bir şehitlik projesi olarak görüyor ve çocuklarımızı ve sevgili evlatlarımızı bu şekilde sunduğumuzda, bunu özgürlüğümüzü ve onurumuzu kazanmanın bedeli olarak görüyoruz."
İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi, İslami Cihat Hareketi heyetini memnuniyetle karşılayarak: "İran İslam Cumhuriyeti'nin tüm kurucu yapılarının kalbi Filistin ile birliktedir çünkü bu konuyu desteklemek dini, ahlaki ve insani bir görev olarak kabul edilmektedir."
Subhani de İslam Cumhuriyeti'ndeki durumu kısaca anlattı ve ABD ve Siyonist rejimin protestoları şiddete ve kargaşaya dönüştürmedeki eylemlerini anlattı.
İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi, "düşmanların bizi yenebileceklerini düşündüklerini, ancak bizim bir tohum gibi olduğumuzu, gömülsek bile daha gururla büyüyeceğimizi bilmediklerini" vurguladı.
Subhani ayrıca şunu da vurguladı: "İran Amerika'ya asla güvenmez, çünkü Amerika'ya güvenmek yenilgimizin başlangıcı anlamına gelir."

tesnim

Yorumlar