GASIP İSRAİL ŞEYH CERRAH MAHALLESİNİ ADIM ADIM İŞGAL EDİYOR

Kudüs'teki işgal yönetimi, işgal altındaki Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde bulunan Maalot Dafna yahudi yerleşim merkezine 135 adet yeni yerleşim birimi inşa edilmesini onayladı. 

Görüntülenme: 751 Tarih: 01 Kasım 2022 04:07
GASIP İSRAİL ŞEYH CERRAH MAHALLESİNİ ADIM ADIM İŞGAL EDİYOR

İşgal yönetiminin kararına göre bu projeye giren yerleşim birimleri yeşil hat üzerindeki yeni hafif metro hattının ve mavi hat ismiyle planlanın kısmın civarına 2110 m2'lik alana inşa edilecek. 

Bu proje için içinde 26 yerleşim birimi bulunan ve 5 kattan ibaret olan bir bina yıkılarak yerine 12 kattan oluşacak ve içinde 135 yerleşim birimi bulunacak yeni bir bina inşa edilecek. Projenin içinde bir yahudi mabedi ve zemin hizasının altına inşa edilecek otoparkın da yer alacağı belirtildi. İnşa edilecek birimlerin bazılarının konut bazılarının da iş yeri olarak kullanılacağı bilgisi verildi. Binaya geçitli bağlantılar kurulacağı ve metro istasyonuyla da bu şekilde bir bağlantısının olacağı ifade edildi. 

Maalot Dafna yahudi yerleşim merkezi Kudüs'ün doğusunda 1968 yılında Filistinlilerden zorla, tamamen hukuk dışı yollarla, eşkıya yöntemiyle gasp edilen 389 dönümlük bir arazi üzerine kuruldu. 

İşgal rejimi Kudüs'teki ırkçı tasfiye ve yahudileştirme faaliyetlerini sürdürmek için sürekli yeni yerleşim projelerini gündeme getiriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar