AVRUPA KUDÜS KONFERANSI SONUÇ BİLDİRGESİ YAYINLANDI

 

Görüntülenme: 781 Tarih: 31 Ekim 2022 20:26
AVRUPA KUDÜS KONFERANSI SONUÇ BİLDİRGESİ YAYINLANDI

İtalya'nın Milano şehrinde düzenlenen Birinci Avrupa Kudüs Konferansı çalışma atölyeleri ve işgal altındaki Kudüs'te yaşayan Kudüslülerle dayanışma, Avrupa ülkelerinden kanunlar çerçevesinde onlara destek amacıyla siyasi, insani, hukuki alanda, insan hakları, gençlik ve sendika alanında girişimler başlatılmasını ve çalışma atölyeleri oluşturulmasını kararlaştırdı. 

"Kudüs Bizimdir" sloganıyla düzenlenen Birinci Avrupa Kudüs Konferansı'nın sonunda bir sonuç bildirgesi yayınlandı. 

Bildirgede başta yurda dönüş hakkı olmak üzere Filistin halkının bulunduğu yerde meşru haklarına sahip çıkmasına destek verilmesi gerektiği vurgulandı. 

Bildirge Avrupa ülkelerinde yaşayan Filistinli azınlıkları da Kudüs davasına hizmet yolunda çalışmalarını organize etmeye, imkanlarından ve güçlerinden yararlanmaya çağırdı. 

29 Ekim Cumartesi günü başlatılan Birinci Avrupa Kudüs Konferansı'na siyasi ve dini kesimlerden önemli şahsiyetler, Avrupa'da yaşayan Filistinli azınlıklardan ve dayanışmacılardan binlerce kişi katıldı. 

Avrupa Filistinlileri Kongresi, Kudüs İçin Avrupalılar, İtalya'daki Filistinliler Birliği gibi Avrupa içinde faaliyetler yürüten sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği konferansta Kudüs davasına ve Filistin halkının meşru haklarına destek konusunda yapılabilecek çalışmalar üzerinde duruldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar