EL HALİL'DE SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

Batı Şeria’nın güneyinde yer alan El-Halil vilayetindeki Kiryat Arba Yahudi Yerleşkesi yakınlarında dün (29 Ekim Cumartesi) akşam saatlerinde gerçekleştirilen ateş açma eyleminde bir Filistinli direnişçi şehit oldu, bir Yahudi yerleşimci öldü ve beş yerleşimci de yaralandı. 

Görüntülenme: 600 Tarih: 30 Ekim 2022 20:47
EL HALİL'DE SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

İşgal rejimi medya organları, Filistinli direnişçinin Kiryat Arba Yahudi Yerleşkesi yakınlarında bir grup Yahudi yerleşimciye ateş açtığını, yerleşimcilerden bazılarının yaralandığını, işgal güçlerinin karşılık verdiği Filistinli direnişçinin olay yerinde hayatını kaybettiğini söyledi.
 

Yerel kaynaklar, ateş açma eylemini gerçekleştiren ve işgal güçlerinin açtığı ateşle şehit olan Filistinli direnişçinin El-Halil’e bağlı Beyt Aynun köyü sakinlerinden Muhammed Kemal El-Ca’beri adlı öğretmen olduğunu bildirdi.

İşgal rejimi medyası eylemin hemen ardından yaralı sayısını iki olarak açıklarken daha sonra altı yerleşimcinin yaralandığını ve birinin durumunun ağır olduğunu belirtti. İsrailli gazeteciler de bir süre sonra ağır yaralı yerleşimcinin öldüğünü duyurdu.
 

Filistinli direnişçinin Yahudi yerleşimcilere ateş açtıktan sonra beş dakika boyunca işgal askerleriyle çatıştığı ifade edildi.
 

Kiryat Arba Yahudi Yerleşkesi yakınlarındaki ateş açma eyleminin ardından El-Halil kentinde Filistinliler arasında büyük sevinç yaşandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar