MİLANO'DA AVRUPA KUDÜS KONGRESİ TOPLANDI

Bugün (29 Ekim Cumartesi), İtalya'nın Milano şehrinde "Kudüs Bizimdir" sloganıyla Birinci Avrupa Kudüs Kongresi çalışmalarına başladı. Açılışa siyasi ve dini kesimlerden önemli şahsiyetler, Avrupa'da yaşayan Filistinli azınlıklardan ve dayanışmacılardan binlerce kişi katıldı.  

Görüntülenme: 640 Tarih: 29 Ekim 2022 17:15
MİLANO'DA AVRUPA KUDÜS KONGRESİ TOPLANDI

Avrupa Filistinlileri Kongresi, Kudüs İçin Avrupalılar, İtalya'daki Filistinliler Birliği gibi Avrupa içinde faaliyetler yürüten sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği konferans Kudüs'ün mevcut durumu ve işgal rejiminin buradaki kutsal mekanları hedef alan saldırgan tutumunun yol açtığı sonuçlar hakkında aydınlatıcı bilgiler vermeyi amaçlıyor. 

Kudüs İçin Avrupalılar Kurumu Başkanı Muhammed Hanun, Kudüs'e destek ve onun haklı davası için çalışma yapmak amacıyla bu konferansın Avrupa'da her yıl düzenleneceğini ifade etti. 

Hanun, yaptığı açılış konuşmasında Avrupa ülkelerini uluslararası kararların yüklediği sorumluluklarını yerine getirmeye ve Filistin halkına yönelik düşmanca tutumuna son vermesi için işgal rejimine baskı yapmaya çağırdı.

Avrupa Filistinlileri Kongresi Başkanı Emin Ebu Raşid de, "Kudüs Bizimdir Konferansı Kudüs davasında, Kudüslülerin haklarına sahip çıkmada, İsrail'in İslam'ın ve hıristiyanlığın kutsal mekanlarına yönelik düşmanca tavırlarına karşı durmada bir istasyondur." dedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar