BU YIL İÇİNDE BATI ŞERİA'DA 29 FİLİSTİNLİ ÇOCUK ŞEHİT EDİLDİ

Merkezi Filistin'in Nablus şehrinde olan Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi- Filistin isimli insan hakları kuruluşu İsrail işgal güçlerinin çocukları hedef almaya devam etmesinin Batı Şeria bölgesinde Filistinli çocuklardan birçoğunun şehit edilmesine ve birçoğunun da yaralanmasına neden olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 562 Tarih: 27 Ekim 2022 09:15
BU YIL İÇİNDE BATI ŞERİA'DA 29 FİLİSTİNLİ ÇOCUK ŞEHİT EDİLDİ

Kuruluş, dün (26 Ekim Çarşamba) yayınladığı raporunda bu yılın başlangıcından itibaren Filistin'in Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'ün doğu kesiminde işgal güçleri tarafından şehit edilen çocuk sayısının 29'u bulduğuna dikkat çekildi. 

Raporda şehit edilen çocuklardan 10'unun Cenin vilayetinden olduğu belirtildi. 

Kuruluş, çocukların tümünün bedenlerinin muhtelif organlarına gerçek mermiler isabet etmesi sonucu hayatlarını kaybetmelerinin işgal güçlerinin onlara öldürme kastıyla saldırdığını ortaya koyduğunu dile getirdi. 

Raporda, sahadan toplanan bilgilerin işgal güçlerinin çocuklara yönelik saldırılarında planlı bir şekilde özellikle onların bedenlerinin üst kısımlarını hedef aldığının tespit edildiğini bunun da çocukların, öldürme veya ömür boyu sakat bırakma kastıyla hedef alındıklarının çok açık bir delili olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca gücün aşırı derecede kullanılmasının işgal güçlerinde bir prensip olduğuna işaret edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar