SİYONİST GÜÇLER FİLİSTİNLİ BALIKÇILARI ESİR ALDI

İsrail işgal güçleri bu gece (27 Ekim Perşembe) Filistin'in Gazze Şeridi'nin açıklarında 5 Filistinli balıkçıyı rehin aldı.  

Görüntülenme: 541 Tarih: 27 Ekim 2022 13:57
SİYONİST GÜÇLER FİLİSTİNLİ BALIKÇILARI ESİR ALDI

Balıkçılar Birliği tarafından yapılan açıklamada işgal güçlerine ait askeri botların, balıkçı Murad Receb El-Hesi'nin lansmanına vahşi bir şekilde saldırdıkları, onun teknesini denizin ortasında durdurdukları ve zorla Asdud limanına yanaştırdıkları, onun teknesinde çalışan 5 balıkçıyı gözaltına aldıkları, şu anki durumları hakkında da herhangi bir bilgi alınamadığı belirtildi. 

Rehin alınan balıkçıların isimlerinin Ahmed Muhammed El-Hesi, Abdulmalik Muhammed El-Hesi, Muhenned Muhammed El-Hesi, Faris Murad El-Hesi ve Mahmud Muhammed El-Hesi olduğu belirtildi. 

Gazze Şeridi ahalisinin %10'u balıkçılıkla geçiniyor ve balıkçılık mesleği onların gıda ihtiyacının karşılanmasında önemli bir açığı kapatıyor. Ancak bölgeyi 15 yıldan fazla süredir abluka altında tutan siyonist işgal güçleri sık sık denizde balıkçı teknelerini sıkıştırıyor, üzerlerine yoğun bir şekilde ateş ediyorlar. Bazen bu tekneleri kıyıya yanaşmaya zorlarken bazen de balıkçıları rehin alıyor, teknelerine ve avladıkları balıklara da el koyuyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar