GAZZE NABLUS İÇİN AYAKTAYDI

Dün (25 Ekim Salı) akşam Filistin'in Gazze Şeridi'nde muhtelif yerlerde işgal rejiminin evvelki gece Nablus'ta gerçekleştirdiği katliamı protesto ve Nablus halkına destek amacıyla binlerce kişinin katıldığı gösteri yürüyüşleri düzenlendi.  

Görüntülenme: 640 Tarih: 26 Ekim 2022 19:57
GAZZE NABLUS İÇİN AYAKTAYDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Gazze şehrinde düzenlenen yürüyüşte şehrin caddelerinin dolduğu ve katılanların Batı Şeria halkına ve Mescidi Aksa'ya desteklerini ifade eden, işgal rejiminin tüm saldırılarını özellikle de Nablus'a yönelik düşmanlığını protesto eden sloganlar attılar. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden İsmail Rıdvan tüm direniş hareketleri adına yaptığı konuşmada işgal rejiminin Nablus'ta işlediği suçun karşılıksız kalmayacağını, direnişin ona vereceği cevabın da aynı boyutta olacağını dile getirdi. 

Rıdvan konuşmasında işgal rejiminin iki haftadan beri Nablus'u kuşatma altında tuttuğunu ancak direnişin azmini kıramadığını ve bölge ahalisinin de Aslanlar Yuvası mücahitlerini sahiplenmeye, kucaklamaya devam ettiğini vurguladı. 

Rıdvan, işgal güçlerinin Nablus baskınlarını açığa çıkaran güvenlik görevlilerinin bu hareketlerini kutlarken Arap ülkelerini de işgal rejimiyle ilişkilerini gözden geçirmeye, Filistin halkına destek vermeye davet etti. 

İslami Cihad Hareketi liderlerinden ve Batı Şeria adına konuşma yapan Hıdır Habib de işgal rejiminin Filistin halkına yönelik her gün yeni bir katliam gerçekleştirdiğini, kendisini hukukun üstünde bir güç gibi gördüğünü, BM ve uluslararası insan hakları kuruluşları dahil hiç kimsenin onu sorguya çekmediğini dile getirdi. 

İşgal güçlerinin evvelki gece Nablus'a düzenledikleri baskında 5 Filistinli genç şehit edilirken, Filistin Sağlık Bakanlığı'nın son verdiği bilgilere göre 5'i ağır olmak üzere 33 kişi de yaralandı. Şehit edilenlerden birinin Aslanlar Yuvası komutanlarından Vedi' El-Huh olduğu belirtildi. 

Ayrıca dün sabah Batı Şeria'nın orta kesiminde yer alan Ramallah'ın kuzeyindeki Peygamber Salih Köyü'nün girişinde meydana gelen çatışmalarda da Kusay Muhammed Et-Temimi isimli bir Filistinli şehit edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar