ZİYAD EN-NEHALE SON GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, İran İslam Cumhuriyeti'nin direnişin ve Filistin ulusunun savunucusu olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 683 Tarih: 25 Ekim 2022 02:45
ZİYAD EN-NEHALE SON GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahle, el Cezire Kanalına verdiği röportajda şunları söyledi: 'İran İslam Cumhuriyeti direnişin ve Filistin milletinin savunucusudur ve bu ülkenin Siyonist rejime karşı duruşu oldukça açıktır.

 

Arap ülkeleri Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine doğru ilerliyor.

İran bu rejime karşı artan muhalefetini sürdürüyor.

Tel Aviv ile yaşanan son zamanlardaki çatışmalar, Baha Ebu'l Ata ve Ekrem el-Acuri gibi Filistinli komutanların ve savaşçıların öldürülmesi gibi saldırılara bir yanıttı.

Siyonist projeyi iyi anladığımızda ve bunun farkında olduğumuzda, onunla mücadele etmek için gerekli araçları ve gereksinimleri de sağlayabiliriz.

Filistin İslami Cihad Hareketi, Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa konusunda Batı'nın projesine karşı gerçekçi ve net bir görüşle hareket etmiştir. Bizim görüşümüz, işgalci rejiminin Filistin halkını topraklarından kovduğudur. Filistin halkı ve İslami Cihad bu tehditle karşı karşıya kaldı ve kaçınılmaz olarak işgalcilerle mücadele etmeye devam ediyor.'

Ziyad Nahle, Mısır'ın Filistin meselesindeki tutumu hakkında şunları söyledi: 'Mısır, Gazze'ye Siyonist rejimin yönetimi altındaymış gibi davranıyor ve Tel Aviv, Kahire'den Gazze'ye yardım göndermeyi bırakmasını isterse, Siyonist rejimle yaptığı uzlaşma anlaşmasına uymak istediği için bunu yapacaktır. Mısır, Gazze'ye karşı tutumunu değiştirmedi ve bu alanda olan her şey Siyonist yetkililerin isteği veya rızasıyla yapılıyor.

Mısır'ın Filistin'e bakış açısına göre, Filistin Yönetimi ve Mahmud Abbas meşrudur ve Gazze yaşanmakta olan bir gerçektir ve Gazze Şeridi'ndeki silahlar Siyonist rejim için bir sorundur.'

Ziyad Nahle, Batı Şeria'daki durumla ilgili olarak da şunları söyledi: 'Siyonist rejim Batı Şeria'nın büyük bir bölümünü işgal etti ve kapsamlı olarak yerleşkeler inşa ediyor.'

rasthaber

Yorumlar