TERÖRİST İSRAİL ORDUSU ŞEYH CERRAH MAHALLESİNİ ASKERİ KIŞLAYA ÇEVİRDİ

İşgal güçleri bugün (23 Ekim Pazar) ikindi saatlerinden itibaren Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki güvenlik önlemlerini yoğunlaştırdı ve Shimon HaTzadik’in mezarını ziyaret için gelen Yahudi yerleşimcileri korumak amacıyla mahalleyi adeta askeri kışlaya çevirdi. 

Görüntülenme: 1030 Tarih: 24 Ekim 2022 16:57
TERÖRİST İSRAİL ORDUSU ŞEYH CERRAH MAHALLESİNİ ASKERİ KIŞLAYA ÇEVİRDİ

Filistin Safa Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, işgal polisi saat 15.00 civarında Shimon HaTzadik’in mezarına giden yolu Nablus ve Osman bin Affan caddelerinin başında kapatarak otobüsleri 1 nolu caddeye yönlendirdi.
 

Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki tedbirlerin yarın akşam 21.00’e kadar devam edeceği ve Ramallah kentinden Beyt Hanina, Şufat ve Fransız Tepesi aracılığıyla gelen tüm yolların 1 nolu cadde kavşağından ve Göz Hastanesi kavşağından itibaren kapalı olacağı kaydedildi.
 

Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerinin işgal güçleri himayesinde ve kalabalık gruplar halinde mahalleye baskın düzenleyecek Yahudi yerleşimcilerin kendilerine ve evlerine saldırmalarından korktukları ifade edildi.
 

İşgal güçleri ve Yahudi yerleşimciler mahalle sakinlerini bıktırıp göç etmeye zorlamak için Şeyh Cerrah Mahallesi’ne sürekli baskın düzenliyor.
 

Yahudiler Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki mezarın milattan önce 313 yılında Büyük İskender zamanında yaşayan Shimon HaTzadik adlı şahsiyete ait olduğunu iddia ederken Filistinliler söz konusu mezarın Kudüs kentindeki ünlü Hicazi ailesinin dedesi Şeyh Es-Sa’di’ye ait olduğunu söylüyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar