SİYONİST REJİM GÜÇLERİ GAZZELİ BALIKÇILARA SALDIRDI

İsrail işgal rejiminin deniz botları dün (23 Ekim Pazar) akşam Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminin açıklarında Filistinli balıkçılara otomatik silahlarla ateş etti.  

Görüntülenme: 597 Tarih: 24 Ekim 2022 11:39
SİYONİST REJİM GÜÇLERİ GAZZELİ BALIKÇILARA SALDIRDI

Gazze'deki Balıkçılar Komitesi, askeri botlarla dolaşan işgal güçlerinin, Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminde yer alan Sudaniye ve El-Vahe mıntıkasında Filistinli balıkçıların teknelerine doğru ağır otomatik silahlarla ateş ettiklerini ve üzerlerine göz yaşartıcı gaz bombaları ve ses bombaları attıklarını ifade etti. 

Komite, yoğun ateş yüzünden balıkçıların hayatlarını kurtarabilmek için olay yerinden hızla uzaklaşmak ve karaya yanaşmak zorunda kaldıklarını dile getirdi. 

Gazze Şeridi ahalisinin %10'u balıkçılıkla geçiniyor ve balıkçılık mesleği onların gıda ihtiyacının karşılanmasında önemli bir açığı kapatıyor. Ancak bölgeyi 15 yıldan fazla süredir abluka altında tutan siyonist işgal güçleri sık sık denizde balıkçı teknelerini sıkıştırıyor, üzerlerine yoğun bir şekilde ateş ediyorlar. Bazen bu tekneleri kıyıya yanaşmaya zorlarken bazen de balıkçıları rehin alıyor, teknelerine ve avladıkları balıklara da el koyuyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar