SİYONİST İŞGALCİLER BEYTLAHİM'DE FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

 

Görüntülenme: 513 Tarih: 24 Ekim 2022 17:47
SİYONİST İŞGALCİLER BEYTLAHİM'DE FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Siyonist işgal güçleri bir yandan sözde "sivil" ama gerçekte milis gücü niteliğindeki yahudi yerleşimci çeteleriyle bir yandan da askeri kıyafetleriyle her yerde dehşet saçan işgalci askerleriyle saldırmaya, baskınlar düzenlemeye ve insanları esir etmeye devam ediyor. Dün (23 Ekim Pazar) akşamdan itibaren de yerleşimci milis çeteleri Batı Şeria'nın güney kesimindeki Beytlahim'de Filistinlilere saldırırken, işgal güçleri de Kudüs'te ve yine Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil'de bazı Filistinlileri gözaltına aldılar. 

Wafa Haber Ajansı'nın yayınladığı bir habere göre, genç aktivistlerden Mustafa El-Bidden yahudi yerleşimci çetelerden onlarca kişinin Beytlahim şehrinin ana giriş kapılarından birinde İsrail işgal askerlerinin himayesi altında toplandıklarını ve Filistinlilerin çevredeki evlerini taşladıklarını dile getirdi. Bu saldırıda çevredeki evlerin ve arabaların bazılarının camlarının kırıldığı belirtildi. 

Yerleşimcilerin Vadi Said mıntıkasına giden köy yolunu da kapattıkları ve Filistinli gençlerle yerleşimci çeteler arasında çatışma çıktığı ifade edildi. 

Bu arada işgal güçlerinin Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde henüz kimliği belirlenemeyen bir genci, üzerine saldırıp kendisini darp ettikten sonra esir aldıkları duyuruldu. 

İşgalciler yerleşumcilerin Talmudi ayinler düzenlemelerine imkan vermek için Şeyh Cerrah Mahallesi'ni girişe kapatmışlardı. 

İşgal güçlerinin El-Halil'in Cabir Mahallesi'nde de Er-Razim ailesine mensup bir genci esir aldıkları haber verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar