LONDRA'DA FİLİSTİN ŞENLİĞİ

İngiltere'nin başkenti Londra'da geçtiğimiz Cumartesi günü (22 Ekim) düzenlenen 18. Yıllık Filistin Şenliği'ne, bu ülkede yaşayan Filistinli ve Arap azınlıklardan binlerce kişi katıldı. Ayrıca İngiliz toplumdan ve ülkedeki muhtelif azınlıklardan da Filistin halkının özgürlük mücadelesine destek veren aktivistlerden birçok kişi şenliğe iştirak etti.  

Görüntülenme: 487 Tarih: 24 Ekim 2022 19:27
LONDRA'DA FİLİSTİN ŞENLİĞİ

Şenliği düzenleyenlerin belirttiğine göre yıllık olarak düzenlenen Filistin Şenliği, siyonistlerin ellerindeki medya imkanlarını kullanarak genelde tüm dünyada özelde İngiltere'de halkları yanıltma çabalarına karşı Filistin halkının meşru ve haklı mücadelesi konusunda kendi söylem ve öyküsünü doğru bir şekilde iletmeyi amaçlıyor. 

Şenliği düzenleyenler bu programın ayrıca, İngiltere'de yaşayan Filistinlilerin bu toplumun bir parçası oldukları fakat zorla çıkarıldıkları asıl yurtlarına geri dönmeyi de bir ideal olarak korudukları konusunda da birtakım siyasi mesajlar taşıdığını vurguladılar. 

Şenliğe bazı önemli sanatçılar da katılarak eserlerini seslendirdiler. Bunun yanı sıra çocuklara yönelik eğlence ve halkın geneline yönelik muhtelif kültürel etkinlikler de düzenlendi.Bu arada Filistin kültürünü yansıtan çalışmaların gösterildiği sergiler açıldı; Filistinlilerin yerel yemeklerinin ve bilhassa künefenin takdim edildiği bir pazar kuruldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar