ŞEHİT TAMİR EL KEYLANİ HAKK'A UĞURLANDI

Dün sabah erken saatlerde işgal güçlerinin bomba yüklü motosikletle düzenlediği suikast sonucu şehit düşen Aslan Yuvası Grupları komutanı Tamir El-Keylani, Nablus kentinde binlerce kişinin katıldığı kalabalık bir cenaze töreniyle toprağa verildi. 

Görüntülenme: 455 Tarih: 24 Ekim 2022 09:51
ŞEHİT TAMİR EL KEYLANİ HAKK'A UĞURLANDI

Yerel kaynaklar, cenaze törenine Aslan Yuvası Grupları üyelerinin de katıldığını, şehidin naaşının Rafidya Hastanesi morgundan alınarak Şehitler Meydanı’na götürüldüğünü ve cenaze namazının kılınmasının ardından toprağa verildiğini söyledi.
 

Şehit Tamir El-Keylani’nin babası oğlunun naaşını taşırken, cenaze törenine katılanlar yüksek sesle tekbir getirdi ve işgal güçlerinin cinayetlerini kınayan sloganlar attı.
 

Cenaze törenine katılan binlerce Filistinli, işgalcilerden intikam alınmasını ve direniş eylemlerinin artırılmasını isterken, Aslan Yuvası Grupları’na da desteğini dile getirdi.

Aslan Yuvası Grupları komutanlarından Tamir El-Keylani, bu sabah erken saatlerde patlayıcı yerleştirilen bir motosikletin infilak etmesi sonucu şehit oldu.
 

Yerel kaynaklar, gece saat 01.15 sularında Nablus’un Eski Belde semtinde bir patlama meydana geldiğini ve patlamada ağır yaralanan El-Keylani’nin şehit olduğunu söyledi.
 

Aslan Yuvası Grupları, Tamir El-Keylani’ye motosiklete yerleştirilen patlayıcıyla düzenlenen suikasttan işgal güçlerini sorumlu tutarak işgalcilere ağır ve acı verici bir misillemede bulunulacağını açıkladı.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) da yayınladığı taziye mesajında suikastın cezasız bırakılmayacağını ve işgalci düşmanın şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağını, Batı Şeria ve Kudüs’te intifada halindeki Filistin halkının işgale karşı direnişini sürdüreceğini bilmesi gerektiğini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar