ASLAN YUVASI GRUPLARI KOMUTANI TAMİR EL KEYLANİ ŞEHİT EDİLDİ

Aslan Yuvası Grupları komutanlarından Tamir El-Keylani, bu sabah (23 Ekim Pazar) erken saatlerde patlayıcı yerleştirilen bir motosikletin infilak etmesi sonucu şehit oldu. 

Görüntülenme: 514 Tarih: 23 Ekim 2022 14:44
ASLAN YUVASI GRUPLARI KOMUTANI TAMİR EL KEYLANİ ŞEHİT EDİLDİ

Yerel kaynaklar, gece saat 01.15 sularında Nablus’un Eski Belde semtinde bir patlama meydana geldiğini ve patlamada ağır yaralanan El-Keylani’nin şehit olduğunu söyledi.

 

Aslan Yuvası Grupları, Tamir El-Keylani’ye motosiklete yerleştirilen patlayıcıyla düzenlenen suikasttan işgal güçlerini sorumlu tutarak işgalcilere ağır ve acı verici bir misillemede bulunulacağını açıkladı.
 

Aslan Yuvası Grupları gözetleme ve takip biriminin saldırıyla ilgili yayınladığı iki video kaydının ilkinde bir kişinin motosikleti getirip Tamir El-Keylani’nin geçeceği yolun kenarına bıraktığı ve diğerinde de patlama anı görülüyor.

 

Şehit El-Keylani için yas ilan eden Aslan Yuvası Grupları, Filistinli direnişçinin cenaze törenine katılma çağrısında bulunarak, cenaze töreninin direniş seçeneği ve Aslan Yuvası Grupları için halk oylamasına dönüştürülmesini istedi.

Bu arada, 33 yaşındaki şehit Tamir El-Keylani’nin Nablus’un Cebelu Fatayir Mahallesi sakinlerinden, evli ve iki çocuk babası olduğu, oğlunun bir buçuk yaşında ve kızının 5 aylık olduğu, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin (FHKC) askeri kanadına üye olduğu gerekçesiyle 8 yıl işgal rejimi zindanlarında esir tutulduğu kaydedildi.
 

İşgal rejimi “Kan” televizyonu, konuyla ilgili haberinde Tamir El-Keylani’nin bu sabah erken saatlerde Nablus’un Eski Belde semtinde işgal ordusu tarafından suikastla öldürüldüğünü ve El-Keylani’nin İsrail’e yönelik bir dizi eylemden sorumlu olduğunu söyledi.

FHKC de yayınladığı bildiride, El-Keylani’nin üyelerinden biri olduğunu ve küçük yaşlarda hareketin saflarına katıldığını açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar