BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

İşgal güçlerinin dün (21 Ekim Cuma) öğleden sonra Nablus vilayetine uygulanan ablukayı ve Yahudi yerleşimini protesto gösterilerine müdahale etmesi üzerine çıkan çatışmalarda ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında onlarca Filistinli yaralandı. 

Görüntülenme: 485 Tarih: 22 Ekim 2022 20:30
BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Nablus’un Beyt Furik ve Havara beldelerinde işgal güçleriyle yaşanan çatışmalarda biri gerçek mermiyle ve 5’i plastik mermiyle olmak üzere 64 kişinin yaralandığı ifade edildi.
 

İşgal güçleri Filistin Kızılayı ilk yardım ekiplerini bir süre alıkoyarken Nablus’un doğusundaki Beyt Furik kontrol noktasında sağlık görevlilerinin araç gereçlerinden bazılarına el koydu.
 

İşgal güçlerinin beldede yaşanan çatışmalar sırasında Üsame Mahmud Haneni ve İsa Şehir Haneni’yi gözaltına aldığı öğrenildi.
 

Filistinliler dün Nablus vilayetine uygulanan ablukayı kırma faaliyetleri kapsamında Cuma namazını Havara ve Beyt Furik kontrol noktalarında ve toprak yığınlarıyla kapatılan Deir Şeref Kavşağı’nda kıldı.
 

Bu arada, Yitzhar Yahudi Yerleşkesi sakini bir grup yerleşimcinin Havara beldesinin kuzeyinde zeytin hasadı yapan Filistinlilere saldırdığı bildirildi.
 

Nablus’un güneyindeki Burin köyünde Yahudi yerleşimcilerin saldırısında iki gencin yaralandığı, Kalkiliya’nın doğusundaki Kefer Kaddum beldesinde işgal güçleriyle yaşanan çatışmalarda da biri gerçek mermiyle ve diğer plastik mermiyle olmak üzere iki gencin yaralandığı belirtildi.
 

El-Halil’in güneyindeki Beyt Avva beldesinde zeytin hasadı yapan Filistinlilerle işgal güçleri arasında çatışma çıktığı, işgal askerleri tarafından darp edilen 16 yaşındaki Ahmed Ebu Iyde’nin yaralandığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar