BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Batı Şeria ve Kudüs’te işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik direniş eylemlerinde artış görüldüğü bildirildi. 

Görüntülenme: 483 Tarih: 22 Ekim 2022 15:47
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Filistin Bilgi Merkezi, Batı Şeria ve Kudüs’te son 24 saat içinde 8’i işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere ateş açma eylemi olmak üzere 74 direniş eylemi gerçekleştirildiğini ve 4 yerleşimcinin yaralandığını açıkladı.
 

Dün Kudüs’ün çeşitli mahallelerinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı, Filistinli gençlerin işgal güçlerine taş ve molotof kokteyli attığı, Yahudi yerleşimcilere karşı koyduğu ve Atarot Yahudi Yerleşkesi yakınlarında bir yerleşimcinin yaralandığı belirtildi.
 

Filistinli direnişçiler dün El-Celeme kontrol noktasına ateş açtı ve el yapımı patlayıcı attı. Direnişçilerin ayrıca Salim ve Dotan kontrol noktalarını hedef aldıkları, Cenin’e baskın düzenleyen işgal güçleriyle çatıştıkları kaydedildi.
 

Kalkiliya’daki Karnei Shomron Yahudi Yerleşkesi yakınlarında yerleşimcilerin araçlarının taşlandığı ve iki yerleşimcinin yaralandığı, Beytlahim’e bağlı Husan beldesinde de bir yerleşimcinin yaralandığı ifade edildi.
 

Filistinli gençlerin dün Batı Şeria’da 8 yerde Yahudi yerleşimcilerin saldırısına karşı koydukları ve yerleşimcilere ait 6 aracı tahrip ettikleri, işgal güçleriyle Filistinliler arasında 37 noktada çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar