NABLUS 12 GÜNDÜR KUŞATMA ALTINDA

İşgal güçleri Batı Şeria’nın Nablus kentini ve beldelerini 12 gündür askeri kuşatma altında tutmayı sürdürürken, haksız yere uygulanan kuşatmayı protesto için gösteri çağrıları yapılıyor. 

Görüntülenme: 683 Tarih: 22 Ekim 2022 23:24
NABLUS 12 GÜNDÜR KUŞATMA ALTINDA

Nablus kenti sakinlerinin Aslan Yuvası Grupları’na desteğinin artmasıyla birlikte işgal güçlerinin kentin batısındaki Deir Şeref çevresinde daha çok yolu ulaşıma kapattığı bildirildi.
 

Bu arada, Filistinli gençler ablukayı protesto için otomobillerle ve motosikletlerle Havara ve Beyt Furik kontrol noktalarına doğru gitme ve her iki kontrol noktası önünde korna çalma eylemi çağrısında bulundu.
 

Ablukaya karşı birlik olmak gerektiğine dikkat çeken gençler, işgalcilerin Filistinlilerin azmini kırma ve onları direnişçileri korumaktan vazgeçmeye sevk etme planlarını boşa çıkarmaya davet etti.
 

Bu arada, işgal güçlerinin de ablukayı kırma çabalarına ve protesto gösterilerine sert bir şekilde müdahale ettiği, son günlerde işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda çok sayıda kişinin yaralandığı kaydedildi.
 

İşgal güçlerinin Nablus’a uyguladığı ablukaya destek veren Yahudi yerleşimciler dün (21 Ekim Cuma) Duma beldesi yakınlarında bir Filistinliye saldırdı.

Yahudi yerleşimciler Memun Reşid Süleyman Devabişe’yi darp ederek otomobilinin camlarını kırdıktan sonra bölgeden kaçtı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar