GAZZE'DE MESCİD-İ AKSA'YA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Mescid-i Aksa’ya ve Batı Şeria’daki intifadaya destek olmak, şehit Uday Et-Temimi’nin kahramanlığını övmek için Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Kampı’nda düzenlediği yürüyüşe binlerce kişi katıldı. 

Görüntülenme: 606 Tarih: 22 Ekim 2022 15:32
GAZZE'DE MESCİD-İ AKSA'YA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

Yürüyüşe katılanlar Cuma namazının ardından Cibaliya Kampı’ndaki camilerden hareket ederek miting alanında toplandı ve Batı Şeria şehitlerini öven pankartlar taşıdı.
 

Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyesi Süheyl El-Hindi, elindeki basit silahla işgal askerleriyle çatışan şehit Uday Et-Temimi’nin kahramanlığına övgüde bulundu.
 

Şehit Uday Et-Temimi’nin Batı Şeria’daki devrimci gençlere ilham vereceğini söyleyen El-Hindi, şehit Et-Temimi’nin ruhuna ve Filistinli direnişçiyi koruyan Şufat Kampı’na selamlarını gönderdi.
 

Cenin ve Nablus’un şehit Et-Temimi’nin mücahitlere verdiği sözü yerine getireceğini belirten El-Hindi, Gazze Şeridi’ndeki mücahitlerin silahlarının Batı Şeria’daki ve 1948’de işgal edilen topraklardaki mücahitlerin silahlarıyla kucaklaşacağını, çok yakında Mescid-i Aksa’ya fatihler olarak gireceklerini söyledi.
 

Şehit İbrahim En-Nablusi’nin annesi de telefon bağlantısıyla katıldığı mitingde yaptığı konuşmada, şehit annelerinden sabretmelerini istedi ve şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağını, işgale karşı zaferin bedeli olacağını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar