ARAP PARLAMENTOSU NİHAYET SES VERDİ

Arap Parlamentosu, işgal güçlerinin Batı Şeria’nın Nablus vilayetine uyguladığı ablukanın uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirterek, uluslararası toplumdan 10 günü aşkın bir süredir devam eden ablukanın kaldırılması için harekete geçmesini istedi. 

Görüntülenme: 619 Tarih: 22 Ekim 2022 16:40
ARAP PARLAMENTOSU NİHAYET SES VERDİ

Arap Parlamentosu, bugün (21 Ekim Cuma) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, ablukanın Nablus vilayetinde ekonomik koşulların kötüleşmesine ve halkın günlük yaşamında sıkıntılara yol açtığını ifade etti.
 

Nablus vilayetinin abluka sebebiyle trajedi yaşadığına dikkat çekilen bildiride, başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere uluslararası toplumun ihlallerin sona ermesi için üzerine düşen hukuki, ahlaki ve siyasi sorumluluğu yerine getirmesi gerektiği belirtildi.
 

Arap Parlamentosu, Nablus vilayetine uygulanan ablukanın kırılması ve vilayet sakinlerine yardım ulaştırılması için başlatılan girişimleri desteklediğini açıkladı.
 

Nablus’a uygulanan ablukanın işgal güçlerinin Batı Şeria’nın tüm kentlerinde uyguladığı ihlallerin devamı niteliğinde olduğuna işaret eden Arap Parlamentosu, işgal rejiminin Kudüs’ü Yahudileştirme planlarına ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınlara dikkat çekti.
 

Arap Parlamentosu, Kudüslülerin direnişlerini överek, işgal güçlerinin ihlallerine ve cinayetlerine karşı Kudüs halkına destek çağrısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar