SİYONİST GÜÇLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin bugün (21 Ekim Cuma) öğleden sonra Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek şehit Uday Et-Temimi ve diğer şehitler için asılan pankartları topladığını bildirdi. 

Görüntülenme: 648 Tarih: 22 Ekim 2022 18:41
SİYONİST GÜÇLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Filistinli onlarca genç bugün Mescid-i Aksa’da kılınan Cuma namazından sonra şehit ailelerine destek amacıyla gösteri yaptı.
 

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi’nin bildirdiğine göre, işgal güçlerinin tüm kısıtlamalarına ve engellemelerine rağmen bugün Mescid-i Aksa’da kılınan Cuma namazına on binlerce kişi katıldı.
 

Yerel kaynaklar, Kudüs ve Batı Şeria ile 1948’de işgal edilen toprakların çeşitli bölgelerinden Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya akın ettiklerini belirtti.
 

Kaynaklar, işgal güçlerinin Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya ulaşmalarını engellemek amacıyla Kudüs kenti girişlerinde ve Mescid-i Aksa çevresinde barikatlar ve kontrol noktaları kurduğunu, Cuma namazından sonra Mescid-i Aksa’da Filistin şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındığını ifade etti.
 

Kaynaklar ayrıca yüzleri maskeli Filistinli gençlerin Mescid-i Aksa’nın avlusuna şehit Uday Et-Temimi’nin posterini, direniş gruplarının bayraklarını ve diğer şehitlerin posterlerini astıklarını söyledi.
 

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh Muhammed Selim de Cuma hutbesinde Mescid-i Aksa’nın Allah’ın muhkem bir ayeti ve Müslümanların inançlarının bir parçası olduğunu, tüm konferansların ve kararların bu gerçeği değiştiremeyeceğini dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar