SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'DA 4 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

İşgal güçleri bu sabah (21 Ekim Cuma) erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek 4 kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 509 Tarih: 21 Ekim 2022 07:21
SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'DA 4 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

İşgal ordusu sözcüsü, gözaltına alınanların işgal güçlerince aranan kişiler olduğunu öne sürdü fakat gözaltına alındıkları yerler ve kimlikleri hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin 22 yaşındaki Bera Kifah Alavine adlı genci Cenin’deki evine baskın düzenleyerek ve Semih Kafişe isimli genci de El-Halil’de gözaltına aldığını söyledi.
 

Esirler konusuyla ilgili Filistinli kuruluşlar, Eylül ayında işgal güçlerinin yoğun ihlallerine ve cinayetlerine şahit olunduğunu, işgal güçlerinin yargısız infazlar gerçekleştirdiğini ve topluca cezalandırma politikası yürüttüğünü söyledi.
 

Raporda, işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esir sayısının Eylül ayı sonu itibariyle 4700’e ulaştığı, esirlerden 30’unun kadın ve 190’ının çocuk olduğu, 2’si kadın ve 6’sı çocuk 800 esirin de idari hapis cezalarıyla alıkonuldukları kaydedildi.

Bu arada, dün öğleden sonra Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerinde yaşanan çatışmalarda çok sayıda Filistinli yaralandı.
 

Filistin Sağlık Bakanlığı, El-Halil’in kuzeydoğusundaki Sair beldesinde ve Kudüs’ün kuzeydoğusundaki Er-Ram beldesinde iki Filistinlinin işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu ağır yaralandıklarını açıkladı.
 

Filistin Kızılay Derneği de ilk yardım ekiplerinin dünkü çatışmalarda yaralanan 102 kişiye müdahalede bulunduğunu bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar