CENİN'DE FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

İşgal güçlerinin bu sabah (21 Ekim Cuma) erken saatlerde Batı Şeria’nın Cenin kentine düzenlediği baskın sırasında Filistinli bir genç şehit oldu ve üç kişi de yaralandı. 

Görüntülenme: 617 Tarih: 21 Ekim 2022 14:32
CENİN'DE FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal güçlerinin Cenin kentine düzenlediği baskın sırasında 19 yaşındaki Salah Abdullah Beriki’nin işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu boynundan vurularak şehit olduğunu ve üç kişinin de işgal askerlerinin silahlarından çıkan kurşunlarla yaralandıklarını açıkladı.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçleri özel kuvvetlerinin Cenin kent merkezindeki Es-Sibat Mahallesi’ne sızdığını ve mahalleyi kuşattığını, bölgedeki yüksek apartmanlara baskın düzenleyerek çatılarını gözetleme noktalarına dönüştürdüğünü, daha sonra bölgeye ek kuvvet geldiğini ve işgal güçlerinin şehit Ahmed Alavine’nin amcası eski esir Kifah Nazmi Alavine’nin evine baskın düzenleyerek 22 yaşındaki oğlu Bera’yı gözaltına aldığını bildirdi.
 

İşgal güçlerinin 40’tan fazla devriye aracıyla düzenlediği baskın sırasında bölgede Filistinliler ve işgal askerleri arasında silahlı çatışmaların yaşandığı ve işgal güçlerine el yapımı patlayıcı atıldığı, baskını haber vermek amacıyla Cenin kentinde ve Cenin Kampı’nda sirenlerin çaldığı kaydedildi.
 

İşgal güçlerinin baskın sırasında motosikletli gençlerin peşine düştüğü ve üzerlerine ateş açtığı, şehit Muhammed Rakarine anısına dikilen anıtı yıktığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar