FİLİSTİNLİ DİRENİŞ GRUPLARINDAN ŞEHİT ET-TEMİMİ'NİN EYLEMİNE ÖVGÜ

Filistinli direniş grupları, şehit Uday Et-Temimi için yayınladıkları taziye mesajlarında, Filistinli direnişçinin işgal güçlerinin heybetini kırdığını, zayıflığını ve acizliğini ortaya çıkardığını söyledi. 

Görüntülenme: 574 Tarih: 20 Ekim 2022 21:33
FİLİSTİNLİ DİRENİŞ GRUPLARINDAN ŞEHİT ET-TEMİMİ'NİN EYLEMİNE ÖVGÜ

Direniş grupları, Et-Temimi’nin son anına kadar çatışmaya devam ederek gösterdiği kahramanlığın gelecek nesiller ve tüm ümmet için övünç kaynağı olduğunu ifade etti.
 

Şehit Et-Temimi’nin eylemlerinin işgalcilerin cinayetlerinin Filistin halkının iradesini kıramayacağını ve gelecek nesillerin yönünü işgale karşı direniş yolundan saptıramayacağını gösterdiğini belirten direniş grupları, şehit Et-Temimi’nin Filistin halkının tümünü temsil ettiğini ve kanının herkese emanet olduğunu bildirdi.
 

Direniş grupları, Et-Temimi’nin şehadetinin onun yolundan yürüyüp yeni bir denklem kurmayı gerektirdiğini söyleyerek, söz konusu denklemin işgali sona erdirmede stratejik seçenek kabul edilen silahlı direniş başta olmak üzere her türlü yolla sürekli direniş üzerine kurulması gerektiğini kaydetti.
 

Kudüs’ün doğusundaki Maale Adumim Yahudi Yerleşkesi girişinde dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen ateş açma eyleminde bir Yahudi yerleşimci yaralanırken eylemi gerçekleştiren Filistinli direnişçi Uday Et-Temimi şehit oldu.
 

9 Ekim’de Şufat kontrol noktasında görevli işgal güçlerine ateş açarak bir kadın askeri öldüren ve biri ağır iki işgalciyi de yaralayan Et-Temimi, o günden bu yana işgal güçlerince aranıyordu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar