BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE GENEL GREV

Şufat askeri kontrol noktasında ateş açma eylemi gerçekleştirdikten sonra işgal güçleri tarafından 10 gün boyunca aranan ve dün akşam saatlerinde Kudüs’ün doğusundaki Maale Adumim Yahudi Yerleşkesi önünde işgal güçleriyle girdiği çatışmada şehit olan Filistinli direnişçi Uday Et-Temimi için bugün (20 Ekim Perşembe) Batı Şeria ve Kudüs’te genel grev yapılıyor. 

Görüntülenme: 728 Tarih: 20 Ekim 2022 08:11
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE GENEL GREV

Gazze Şeridi’nde de Uday Et-Temimi’nin işgal güçleri tarafından şehit edilmesi üzerine bir günlük yas ilan edildi.
 

Milli ve İslami grupların bugünü “öfke günü” ilan ederek işgal güçleriyle temas noktalarında çatışmaya girme çağrısı üzerine Kudüs’te ve Batı Şeria’da dükkanlar, resmi ve sivil kurumlar ile okullar kapılarını kapattı.
 

Uday Et-Temimi’nin şehit olduğunun duyulması üzerine dün gece Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerinde yürüyüşler düzenlendi ve başta Kudüs’ün El-Ayzeriyye, El-İseviyye ve Silvan beldeleri olmak üzere birçok yerde işgal güçleriyle çatışmalar yaşandı.
 

Aslan Yuvası Grupları da bu sabah erken saatlerde yaptığı açıklamada, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus vilayetinde 3 ateş açma eylemi gerçekleştirdiklerini duyurdu.
 

Telegram’da yayınlanan bildiride, Aslan Yuvası Grupları üyesi direnişçilerin Cirzim askeri kontrol noktası civarında işgal ordusu piyadelerinin bulunduğunu tespit ettikleri ve işgal askerlerine kurşun yağdırdıkları ifade edildi.
 

Bildiride, aynı vakitlerde Aslan Yuvası Grupları üyesi direnişçilerden bir başka grubun da 17 nolu askeri kontrol noktası civarındaki işgal güçlerine ateş açtığı belirtildi.
 

Bildiride ayrıca direnişçilerin Nablus’un batısındaki Deir Şeref beldesi yakınlarında işgal askerlerini pusuya düşürerek üzerlerine ateş açtıkları ve daha sonra üslerine döndükleri kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar