BU YIL İÇİNDE 174 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde yılbaşından bu yana işgal güçleri tarafından şehit edilen Filistinli sayısının 174’e ulaştığı ve son şehidin geçen ay aldığı yaranın etkisiyle hayatını kaybeden 16 yaşındaki Muhammed Fadi Nuri olduğu bildirildi. 

Görüntülenme: 582 Tarih: 20 Ekim 2022 22:20
BU YIL İÇİNDE 174 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Ramallah’taki Filistin Sağlık Bakanlığı bugün (20 Ekim Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, 123 kişinin Batı Şeria’da ve 51 kişinin de işgal ordusunun Ağustos ayında Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar sırasında şehit olduğunu açıkladı.
 

Yılbaşından bu yana işgal güçleri tarafından şehit edilen Filistinlilerden 41’inin çocuk olduğuna işaret eden Filistin Sağlık Bakanlığı, açıkladığı şehit sayısına 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan ve işgal güçlerince şehit edilen Filistinlilerin dahil olmadığını belirtti.
 

Bu arada, Batı Şeria’da yılbaşından bu yana işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırılarında ve cinayetlerinde artış gözlemlendiği kaydedildi.
 

İşgal rejimi gazetelerinden Haaretz, Eylül ayı ortalarında yayınladığı bir haberde, yılbaşından bu yana işgal ordusunun Batı Şeria’da öldürdüğü Filistinli sayısının son 7 yılda görülmemiş bir rakama ulaştığını söyledi.
 

Ekim ayının başından 14’üne kadar Batı Şeria ve Kudüs’te 14 Filistinlinin işgal güçleri tarafından şehit edildiği açıklandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar