SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERİN ZEYTİN AĞAÇLARINI YAKTI

Yahudi yerleşimciler bugün (20 Ekim Perşembe) Batı Şeria’nın orta kesiminde yer alan Ramallah kentinin kuzeyindeki El-Muğayyir köyünde Filistinlilere ait bir aracı yaktı. 

Görüntülenme: 727 Tarih: 20 Ekim 2022 12:47
SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERİN ZEYTİN AĞAÇLARINI YAKTI

Yahudi yerleşimcilerin işgal güçleri himayesinde El-Muğayyir köyünün doğu kesimine saldırdığı, bölgede bulunan bir aracı kundakladığı ve zeytin ağaçlarını ateşe verdiği bildirildi.
 

El-Muğayyir köyü sakinlerden onlarca gencin köyün doğu kesiminde toplandığı ve otomobil lastikleri yakarak Yahudi yerleşimcilere karşı koyduğu belirtildi.
 

Bu arada, El-Muğayyir ile civarındaki köylerin sürekli bir şekilde Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına maruz kaldığı, yerleşimcilerin köylülere ve çiftçilere saldırdıkları, ekinlerini tahrip ettikleri ve çiftçileri arazilerinden kovdukları kaydedildi.
 

İşgal güçleri tarafından korunan Yahudi yerleşimciler, genelde sürüler halinde dolaştıkları Batı Şeria’da Filistinlilere ve evlerine saldırıyor, araçlarına ve tarım arazilerine zarar veriyor, gasp etmek istedikleri arazilere baskın düzenliyorlar.
 

Batı Şeria ve Kudüs’te işgal güçleri himayesinde terör estiren Yahudi yerleşimciler ayrıca hasat mevsiminde çiftçilerin ürünlerini toplamalarına engel oluyor ve toplanan ürünleri çalıyorlar.
 

Yahudi yerleşimcilerin dün Beytlahim’in doğusundaki Keysan köyünde Filistinli çiftçilere ve hasada yardım için gelen aktivistlere saldırması sonucu sopayla darp edilen yabancı bir kadın aktivist yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar