FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİ UDAY ET-TEMİMİ ŞEHİT OLDU

Kudüs’ün doğusundaki Maale Adumim Yahudi Yerleşkesi girişinde dün (19 Ekim Çarşamba) akşam saatlerinde gerçekleştirilen ateş açma eyleminde bir Yahudi yerleşimci yaralanırken eylemi gerçekleştiren Filistinli direnişçi Uday Et-Temimi şehit oldu. 

Görüntülenme: 665 Tarih: 20 Ekim 2022 23:24
FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİ UDAY ET-TEMİMİ ŞEHİT OLDU

Sosyal medyada yayınlanan videoda Et-Temimi’nin şehit olmadan önce yerleşkede görevli güvenlik görevlileri ve işgal askerleriyle kahramanca çatıştığı görüldü.
 

Eylemin ardından Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan herhangi bir açıklama gelmedi ancak Et-Temimi ailesi şehit gencin oğulları Uday Et-Temimi olduğunu söyledi.

 

İşgal rejimi medyası da eylemci gencin Uday Et-Temimi olduğunu ve Filistinli gencin geçtiğimiz günlerde Şufat kontrol noktasındaki ateş açma eylemini gerçekleştirerek bir kadın askeri öldüren ve iki işgalciyi de yaralayan kişi olduğunu belirtti.
 

İşgal rejimi televizyonu 14’üncü kanalı, Filistinli bir gencin Maale Adumim Yahudi Yerleşkesi girişin geldiğini ve İsrailli güvenlik görevlilerine doğru ateş açtığını, iki güvenlik görevlisinden birini yaraladığını ve diğer güvenlik görevlisinin eylemci gence ateş açarak yaraladığını söyledi.
 

İşgal televizyonunun haberinde yaralı işgalcinin yarasının orta derecede olduğu ifade edilirken, işgal rejimi “Kan” televizyonu muhabiri eylemci gencin öldürüldüğünü bildirdi.

İşgal rejimi medya organları, Filistinli gencin yerde yattığını ve çevresindeki işgal askerlerinin silahlarını ona doğru doğrulttuklarını ve yaralı gence herhangi bir ilk yardımda bulunulmadığını gösteren görüntüler yayınladı.
 

İşgal güçleri, eylemci gencin Şufat kontrol noktasını hedef alan saldırıdan bu yana aranan Uday Et-Temimi olduğunu açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar