ASLANLAR YUVASI BATI ŞERİA DİRENİŞİNE DAMGASINI VURUYOR

Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ahali, bu gece yarısından sonra Aslanlar Yuvası gruplarının çağrılarıyla meydanlara çıkıp gösteriler düzenledi ve bazı yerlerde işgal güçlerinin müdahalede bulunması üzerine çatışmalar meydana geldi.  

Görüntülenme: 669 Tarih: 18 Ekim 2022 04:58
ASLANLAR YUVASI BATI ŞERİA DİRENİŞİNE DAMGASINI VURUYOR

Aslanlar Yuvası grupları halktan caddelere ve evlerinin çatılarına çıkarak tekbir getirmek suretiyle işgalcilerin kuşatmalarına karşı tepkilerini ortaya koymalarını istedi. 

Bu yönde çağrı için yayınlanan bildiride; "Gece saat 12.30'da evlerinizin çatılarına çıkın ve bize tekbir seslerinizi duyurun. Silah taşıma gücüne sahip herkesi işgalciyle karşı karşıya gelmek için tam hazırlıklı olmaya çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi. 

Nablus'ta ve çevresindeki yerleşim bölgelerinde başta gençler olmak üzere ahaliden yüzlerce kişi Aslanlar Yuvası gruplarının çağrısına uyarak evlerinin çatılarından, camilerin minarelerinden ve caddelerden tekbirlerle ve direnişe çağıran sloganlarla seslerini duyurmaya, havaya ateş ederek işgale karşı tavırlarını ortaya koymaya çalıştılar. 

Bu arada El-Halil'in kuzeyindeki Beytu Ummer kasabasında ahali yine Aslanlar Yuvası'nın çağrısıyla yürüyüşe çıktı. Yine El-Halil'in kuzeyindeki El-Arrub Mülteci Kampı'nda da bir askeri kuleye doğru ateşli oyuncaklar attılar. 

Ramallah şehrinde halk şehrin merkezine çıkıp gösteri düzenledi. Ramallah'ın Birzeit kasabasında da onlarca araç konvoy oluşturdu. Gençler Aslanlar Yuvası'nın çağrısıyla tekbirler getirdi. 

Ramallah'ın kuzeyindeki Beyt İl askeri kontrol noktası yakınında gençler lastikler yaktı. 

El-Celezun mülteci kampında da gençler tekbir getirerek seslerini duyurmaya çalıştı. 

Eriha'daki Akabetu Cebr Mülteci Kampı'nda da ahali Aslanlar Yuvası'nın çağrısına yürüyüş düzenlemek suretiyle cevap verdi. 

Cenin'in güneyinde Kabatiye kasabasında, Muhammed Sehu isimli bir özgürleştirilmiş eski esiri gözaltına almak için baskın düzenleyen işgal güçlerine direnişçilerin ateş etmesi üzerine işgal güçleriyle direnişçiler arasında çatışmalar meydana geldi. 

Balata Mülteci Kampı Tugayı, Nablus'un kuzeyindeki Beyt Furik askeri kontrol noktasında işgal güçlerine silahlarla ateş edildiğini duyurdu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar