NABLUS'TA ÇATIŞMA

Siyonist işgal güçlerinin dün (16 Ekim Pazar) akşam Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'un Ed-Dahiye Mahallesi'ni basan İsrail işgal güçleri ile yerli ahali arasında çıkan çatışmada 5 Filistinli yaralanırken bir kişi de işgal güçleri tarafından esir alındı.  

Görüntülenme: 582 Tarih: 17 Ekim 2022 20:26
NABLUS'TA ÇATIŞMA

Filistin Kızılayı, Nablus'un Ed-Dahiye Mahallesi'nde ekiplerinin atılan gaz bombalarından zarar gören 4 kişiye müdahale ettiğini, bir kişinin de bacağından kauçuk kaplamalı mermiyle yaralandığının tespit edildiğini duyurdu. 

Yerel kaynaklar işgal güçlerinin, birkaç günden beri kuşatma altında tutulan Nablus şehrine baskın düzenlediklerini ve şehrin doğusundaki Ed-Dahiye Mahallesi'nde bir evi muhasaraya aldıklarını dile getirdi. 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin muhasaraya alınan evdeki bir kişinin teslim olmasını istemesi üzerine bölge ahalisiyle saldırgan işgal güçleri arasında çatışma çıktığını ifade etti. 

İşgal güçlerinin bölgeden çekilmeden önce etrafa ateş ettikleri ve bu arada gençlerden birinin gözaltına alındığına dair haberler verildiği belirtildi. 

Batı Şeria bölgesindeki gelişmeler üzerinde duran haber grubunun verdiği bilgide gözaltına alınan kişinin 1948'de işgal edilmiş bölgenin ahalisinden olan, mavi kimlik sahibi ve Nablus'ta ikamet eden Hamza Azize olduğu belirtildi. Söz konusu haber grubunun açıklamasında bu kişinin işgal güçlerinin iddiasının aksine, Aslanlar Yuvası Grubu ile herhangi bir ilgisinin olmadığı ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar