TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ MESCİD-İ AKSA'DA KADIN MURABITLARA SALDIRDI

Siyonist işgal güçleri bugün (17 Ekim Pazartesi) sabah, Mescidi Aksa'nın Silsile Kapısı'nda bulunan kadın murabıtlara saldırdı ve Aksa'nın kararlı savunucularından, buranın korunması için büyük gayretler göstermesiyle öne çıkan Henadi El-Halvani isimli kadın da esir edildi.  

Görüntülenme: 927 Tarih: 17 Ekim 2022 00:08
TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ MESCİD-İ AKSA'DA KADIN MURABITLARA SALDIRDI

Kudüs'teki kaynaklar işgal güçlerinin, El-Halvani'yi Silsile Kapısı'nda bulunduğu sırada üzerine saldırdıktan ve kendisini darp ettikten sonra gözaltına aldıklarını haber verdi. 

İşgal güçlerinin aynı yerde bulunan diğer kadınlara da rastgele saldırdıkları ve onları zorla uzaklaştırdıkları, bu sırada olayları görüntülemeye çalışan basın mensuplarına da vahşice saldırdıkları belirtildi. 

Siyonist işgal güçleri tarafından özel olarak himaye edilen yahudi yerleşimci gruplarının baskınlarına karşı Mescidi Aksa'yı korumaya çalışan murabıtlar, sık sık işgal güçlerinin saldırılarına ve fiili müdahalelerine maruz kalıyor. İşgalciler bazen bu murabıtları esir alıyor ve kendilerine belli sürelerle Mescidi Aksa'dan uzaklaştırma cezaları veriyorlar. 

Dün de yahudi yerleşimciler, işgal rejimi tarafından kendilerine Aksa'dan uzaklaştırma cezası verilmiş olan bazı murabıt kadınlara yine Silsile Kapısı civarında saldırıda bulunmuş ve kendilerini bölgeden uzaklaştırarak Eski Kudüs'ün tamamen dışına çıkmaya zorlamışlardı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar