SİYONİST ASKERLER GAZZELİ ÇİFTÇİLERE SALDIRDI

Bugün (17 Ekim Pazartesi) sabah Filistin'in Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Gazze şehrinin doğusundaki tarım arazilerinde çalışan çiftçilere göz yaşartıcı gaz bombaları atan işgal güçleri bazı tarım ürünlerini de yaktılar.  

Görüntülenme: 665 Tarih: 17 Ekim 2022 02:17
SİYONİST ASKERLER GAZZELİ ÇİFTÇİLERE SALDIRDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Gazze Şeridi ile 1948'de işgal edilmiş bölge arasındaki sınıra konan dikenli tellerin arkasına inşa edilmiş gözetleme kulelerine yerleştirilen işgalci askerler, çiftçilerin Et-Taka bölgesinde bulunan arazilerinde hasat çalışması yaptığı sırada üzerlerine yoğun bir şekilde göz yaşartıcı gaz bombaları attılar. 

İşgalcilerin bu saldırıları yüzünden çiftçiler arazilerini terk ederek bölgeden uzaklaşmak zorunda kalırken atılan gaz bombalarının, tarım ürünlerinin önemli bir kısmının da yanmasına ve maddi hasara neden olduğu belirtildi. 

16 yıla yakın bir süredir Gazze'yi abluka altında tutan işgal güçleri sık sık deniz tarafından balıkçılara saldırırken, doğu kısmından kara tarafından da çiftçilere ve çobanlara saldırarak Gazze ahalisi açısından hayatı iyice çekilmez hale getirmeye çalışıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar