BRİTANYA MÜSLÜMAN KONSEYİ'NDEN LİZ TRUSS'A ÖNEMLİ ÇAĞRI

Britanya Müslüman Konseyi, İngiltere Büyükelçiliği’ni Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararından vazgeçmesi için İngiltere Başbakanı Liz Truss’a baskı yapmak amacıyla kampanya başlattı. 

Görüntülenme: 858 Tarih: 15 Ekim 2022 12:07
BRİTANYA MÜSLÜMAN KONSEYİ'NDEN LİZ TRUSS'A ÖNEMLİ ÇAĞRI

İngiltere’deki en büyük Müslüman kuruluşlarından biri olan Britanya Müslüman Konseyi, internet sitesinde konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İngiltere Başbakanı Liz Truss İngiltere Büyükelçiliği’ni Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma niyetinde olduğunu söyledi. Sesini duyur ve kampanyamıza katıl” dedi.
 

İngiltere Başbakanı Liz Truss söz konusu açıklamayı Eylül ayında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu çalışmalarına katılmak üzere gittiği New York’ta işgal rejimi başbakanı Yair Lapid ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yapmıştı.
 

Büyükelçiliği Tel Aviv’den Kudüs’e taşımanın uluslararası hukuka aykırı olduğuna ve Filistin topraklarındaki işgale meşruiyet kazandırdığına dikkat çeken Britanya Müslüman Konseyi, böyle bir adımın bölge barışının da aleyhine olduğunu ifade etti.
 

Britanya Müslüman Konseyi’nin kampanyası, katılımcıların kendi bölgelerini temsil eden milletvekillerine e-mail göndermelerini ve milletvekillerinden kararından vazgeçmesi için Başbakan Truss’a baskı yapmalarını talep etmeyi içeriyor.
 

Konsey, 5 Ekim’de Truss’a gönderdiği mektupta İsrail’in uluslararası hukuku ihlalini destekleyen ve barışın önünde engel teşkil eden karardan duyduğu derin endişeyi dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar