SİYONİST ORDU KUDÜS'TE ALARM DURUMUNU EN ÜST DÜZEYE ÇIKARDI

Siyonistlere ait medya organları, işgal polisinin Kudüs şehrinde alarm durumunu en üst düzeye çıkardığını haber verdi.  

Görüntülenme: 638 Tarih: 12 Ekim 2022 05:06
SİYONİST ORDU KUDÜS'TE ALARM DURUMUNU EN ÜST DÜZEYE ÇIKARDI

Siyonistlere ait 0404 sitesinin yayınlandığı haberde, yahudilerin Çardaklar Bayramı (Sukot) münasebetiyle sözde törenler ve etkinlikler düzenleyeceği düşünülen yahudi yerleşimcilere yönelik saldırılar olabileceği endişesiyle Kudüs şehrinin her tarafına polislerin yerleştirildiğine dikkat çekildi.

Haberde ayrıca mukaddes mekanlarda da yahudi yerleşimcilerin güvenliği konusunda endişe olması sebebiyle bu bölgelere de polislerden, sınır güvenliği ekiplerinden ve özel birliklerden birçok kişinin yerleştirildiği ifade edildi. 

İşgal polisinin ayrıca Eski Kudüs'ü (surlar içini) araç trafiğine tamamen kapatma, çevresindeki yollarda da trafik akışını durdurma kararı verdiği belirtildi. 

İşgal polisinin bu arada yahudi yerleşimcilerden, şüphelendikleri bir kişiyi derhal polise ihbar etmelerini istediğine dikkat çekildi. 

Kudüs'e bağlı Şuafat mülteci kampındaki gerginlik ve çatışmaların ise devam ettiği haber veriliyor. Geçtiğimiz cumartesi günü Şuafat askeri kontrol noktasındaki işgalci askerlere Filistinli bir direnişçinin ateş etmesi sonucu bir kadın asker ölürken üçü de yaralanmıştı. Yaralı askerlerden birinin durumunun çok ağır olduğu belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar