ZİYAD EN-NEHALE: BATI ŞERİA'DA GERÇEK BİR SİLAHLI İNTİFADA VAR

Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri, bugün Batı Şeria'da gerçek ve eksiksiz bir silahlı intifadaya tanık olduğumuzu duyurdu. 

Görüntülenme: 661 Tarih: 11 Ekim 2022 18:26
ZİYAD EN-NEHALE: BATI ŞERİA'DA GERÇEK BİR SİLAHLI İNTİFADA VAR

Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad En-Nehale, Al-Mayadeen Kanalı ile yaptığı görüşmede, Batı Şeria'nın işgalcilere karşı gerçek ve ciddi bir ayaklanma ve intifada yaşadığını duyurdu.
Bu konuşmada, bugün Batı Şeria'ya dağılmış gruplar halindeki Filistinli gençlerin mücadelelerinin bir birlik ve beraberlik (direniş) örneğini ön plana çıkardığını da sözlerine ekledi.
En-Nehale, Filistin İslami Cihat hareketi ile el-Aksa Şehit Taburları arasında sınırsız bir işbirliği ve sinerjiye tanık oluyoruz, Özgürlük Tüneli operasyonuyla başlayan bu işbirliği Batı Şeria'daki direnişe geniş ufuklar açtı dedi.
"Batı Şeria'da olanlar Siyonist projeye karşı ayaklanmanın bir parçasıdır ve bu intifadayı genişletmek için elimizdeki her şeyi kullanıyoruz."
Ancak Fetih hareketinin geniş kesimleri bugün mücahidlere kollarını açarak eşlik ederken, özerk örgütler direnişe karşı tutumlarını değiştirmedi.
Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri, "bugün Batı Şeria'da tanık olduğumuz şeyin, gelişmesine yardımcı olmamız gereken silahlı bir intifada olduğunu" vurguladı.
İslami Cihat Hareketindeki kardeşlerimiz, Batı Şeria'daki direniş kabiliyetini ve kapasitesini 1948'in işgal edilen bölgelere yaymak ve genişletmek için geliştirdiğine dikkat çekti.
Sahnelerin birleştirilmesi operasyonundan sonra (Gazze'deki son 3 günlük savaş), Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed ile görüştüm, direniş ve Filistin için onayını ve yaygın desteğini ondan hissettiğimi bildirdi.
Filistin İslami Cihat Genel Sekreteri de dolaylı olarak Hamas'ın Suriye'ye dönüşü için arabuluculuk yaptığını açıkladı ve bu toplantıda Şam ile Hamas hareketi arasındaki ilişkilerin geri dönüşü konusunun da gündeme geldiğini söyledi.

Tesnim

Yorumlar