İSRA CE'ABİS 8 YILDIR SİYONİST REJİM ZİNDANINDA

Arabasındaki tüpün kazayla patlaması sebebiyle arabası ve bedeninin önemli bir kısmı yanan, ancak işgal yargısı tarafından "intihar saldırısı" teşebbüsünde bulunmakla suçlanarak cezaya çarptırılıp mağdur edilen Kudüslü bayan esir İsra Ce'abis bugün (11 Ekim Salı) işgal zindanlarındaki esaret hayatında sekizinci yılına giriyor.  

Görüntülenme: 712 Tarih: 11 Ekim 2022 10:45
İSRA CE'ABİS 8 YILDIR SİYONİST REJİM ZİNDANINDA

Kudüslü Esirlerin Aileleri Komitesi'nin başkanı Emced Ebu Asab, İsra Ce'abis'in 11 Ekim 2015 tarihinde Doğu Kudüs'teki Za'im beldesi hizasındaki bir caddede araç sürmekte olduğu sırada tutuklandığını, işgal güçlerinin onu tamamen gerçeklere ters iftiralardan ve tutarsız yalanlardan yola çıkarak tutukladığını dile getirdi. Onun o gün bir kaza yaşadığına ve arabasının alevler içinde kalması sebebiyle bedeninin büyük bir kısmının yandığına dikkat çeken Asab, işgal rejiminin akıl dışı birtakım şüphelere binaen onu 11 yıl hapis cezasına mahkum ettiğini dile getirdi. 

İsra Ce'abis, 11 Ekim 2015'te arabasındaki bir tüpün Kudüs'ün doğu kesiminde işgal rejiminin askeri kontrol noktasına yakın bir yerde patlaması üzerine, işgal güçleri tarafından "eylem teşebbüsü" suçlamasıyla tutuklanmıştı. Olayda kontrol noktasındaki bir işgalci güvenlik görevlisinin de yaralanması sebebiyle, işgal mahkemesi onu bir İsrail polisini öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla 11 yıl hapis cezasına mahkum etmişti. Kazayla meydana geldiği tahmin edilen bu olayda 32 yaşında ve bir çocuk annesi İsra Ce'abis'in bedeninin %60'ı yanmıştı. 

İsra Ce'abis, olayda bedeninin önemli bir kısmının yanması sebebiyle halen sağlık sorunları var ve acılar çekiyor. İşgal rejimi onu muhtelif cezaevlerine nakletti. Son olarak Damon Cezaevi'ne yerleştirildiği ve hâlen bu cezaevinde tutulduğu bildirildi.

Kudüslü Esirlerin Aileleri Komitesi'nin başkanı Emced Ebu Asab, esir kadın İsra Ce'abis'in çok gayretli biri olduğunu, zindanda maruz kaldığı zorluklara rağmen dört yıl önce genel liseden mezun olduğunu, el sanatlarında da çok kabiliyetli biri olduğunu, kaldığı cezaevindeki bayan esir arkadaşlarının hepsinin de kendisine yardımcı olduklarını dile getirdi.

Esirlerle ilgili raporlarda işgal zindanlarındaki Filistinli esir sayısının Ağustos 2022 sonu itibariyle 4650 olduğu, bunlardan 32'sinin kadın, 180'inin çocuk, 743'ünün idari tutuklu olduğu bilgisi verildi. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar