CİHAD TAHA: FİLİSTİN HALKI KÜLTÜR MİRASINI KORUYACAK

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Cihad Taha, işgalcilerin Filistin kültür mirasına el koyup onu kendilerine aitmiş gibi gösterme çabalarının başarısız olacağını söyledi. 

Görüntülenme: 652 Tarih: 08 Ekim 2022 12:34
CİHAD TAHA: FİLİSTİN HALKI KÜLTÜR MİRASINI KORUYACAK

Filistin tarihinin Filistin kültür mirasıyla dolu olduğuna dikkat çeken Taha, işgalcilerin Filistin kültür mirasını çalma girişimlerinin Filistin halkına, topraklarına ve kutsal değerlerine açılan amansız savaşın bir parçası olduğunu ifade etti.
 

Taha, Filistin Kültür Mirası Günü dolayısıyla bugün (7 Ekim Cuma) yaptığı açıklamada, işgalcilerin kökleri tarihin derinliklerine uzanan Filistin milli kimliğini yok etme ya da değiştirme çabalarının başarıya ulaşamayacağını bildirdi.
 

Filistin kültür mirasının Filistin topraklarının ve halkının tarihiyle bağlantılı derin bir miras olduğuna işaret eden Taha, söz konusu mirasın aynı zamanda Filistin halkının inancıyla, milli kimliğiyle ve devam eden mücadelesiyle de ilişkili olduğunu dile getirdi.
 

Hamas sözcüsü, Filistin halkının kültür mirasını koruyacağını, onunla gurur duymaya devam edeceğini ve onu savunacağını, Filistin topraklarındaki zalim işgal sona erene kadar Filistin kültür mirasını çalma, yok etme ya da değiştirme girişimlerine karşı koyacağını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar