ZİYAD ENNEHALE'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahle, "Mücadelemiz Kudüs'ün kurtuluşuna kadar devam edecektir" başlığıyla bu hareketin kuruluşunun 35. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen ve Gazze Şeridi, Cenin kampı, Suriye'nin başkenti Şam, güney Lübnan'daki Seyda şehri ve Yemen'in başkenti San'a'da eş zamanlı olarak düzenlenen bir merasimde yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

Görüntülenme: 599 Tarih: 08 Ekim 2022 05:59
ZİYAD ENNEHALE'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

‘Mescid-i Aksa hedef alınırken, Kudüs ve Batı Şeria Yahudileştirilirken Gazze'nin buna kayıtsız kalmasına izin vermemeliyiz.’

Ziyad en-Nahle yaptığı konuşmada "Özgürlük Tüneli" operasyonunun kahramanlarını selamlayarak şu ifadelerde bulundu: ‘İslami Cihad hareketinin kuruluş yıl dönümünde mesajımız Filistin ulusunun direniş ekseni etrafında birliğidir. İşgalci rejimle mücadele ilkesine dayalı olarak birliğimizi güçlendirmek, bu yolda bize benzeyen ve bizim davamızı omuzlayan tüm taraflarla tekmil sürecini güçlendirmek en temel zorunluluktur.

Siyonist rejim cinayetler üzerine kuruldu ve bugüne kadar da bu süreç devam ediyor. Düşman, Filistin halkı ve direnişi üzerinde baskı kurmak için Filistin halkının destekçileriyle ilişkilerimizi kesmeye ve bizi kuşatmaya çalışıyor. Düşman umutsuz olmamızı istiyor, biz ise özgürlük ve vatanımızı geri almak istiyoruz ve önümüzdeki sorun işte burada gizlidir.

Düşmanın Kudüs'ü Yahudileştirme girişimi sürüyor ve onun yerleşke politikası Batı Şeria'ya hâkim olma konusunda tamamlanıyor. Aynı zamanda işgalci rejimi destekleyen bazı Arap ve İslam ülkeleri artıyor. Ayrıca düşmanın Gazze Şeridi'ni Filistin’in hakkını alma mücadelesi denkleminden çıkarma girişimi de durmadı.

Batı Şeria'nın Delaver bölgesindeki günlük çatışmalar ve direniş, Filistin ulusunun düşmana direnme ve onu yıpratma seçeneğine olan bağlılığının en büyük işaretidir. Filistin milleti ne pahasına olursa olsun ülkesini ve kutsal alanlarını düşmanlara teslim etmeyecektir.

Direniş ekseni etrafında toplanarak düşmana karşı sözlü ve fiili dayanıklılığımızı güçlendirmek bizim ve tüm İslam ümmetinin yararınadır. Hayali güce dayalı Siyonist plan çökecektir ve biz onları topraklarımızdan çıkarana kadar savaşacağız. Direniş hareketlerinin teslim olabileceğini ve direnişin duracağını zannedenler yanılıyorlar. Filistin topraklarında düşman var oldukça mevzilerimizi terk etmeyeceğiz ve Kudüs, direnişin merkezi olarak kalacaktır.’

Ziyad en-Nahle konuşmasının sonunda, farklı ülkelerdeki direniş cephelerinin işbirliğini ve koordinasyonunu vurguladı ve şunları söyledi: ‘Yemen halkına selamlarımızı gönderiyoruz. Onlara tekrar teşekkür ediyor ve devrimlerinin yıl dönümünü kutluyor ve Filistin davasına verdikleri destekten doları onlarla gurur duyuyoruz. Ayrıca İran, Suriye, Lübnan Hizbullah’ı ve Filistin davasını destekleyen herkesle ittifakımızı yineliyoruz.’

rasthaber

Yorumlar