SİYONİSTLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (6 Ekim Perşembe) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 646 Tarih: 06 Ekim 2022 04:27
SİYONİSTLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin sabah saatlerinden itibaren gruplar halinde El-Mağaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girdiklerini ve avlusunda kışkırtıcı hareketler sergileyerek dolaştıklarını bildirdi.
 

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda ve özellikle de Rahmet Kapısı bölgesinde ayin yaptıklarına işaret eden İslami Vakıflar Dairesi, işgal polisinin Mescid-i Aksa cemaatini Yahudi yerleşimcilerin baskın sırasına takip ettikleri güzergâh üzerinde oturmamaları yönünde uyardığını açıkladı.
 

Yahudilerce kutlanan Yom Kippur/Kefaret Günü adlı bayram münasebetiyle dün Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskına 461 Yahudi yerleşimcinin katıldığı ve yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda işgal polisi himayesinde ayin yaptıkları belirtildi.
 

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölmek isteyen işgal rejimi, planlarını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.
 

Yahudi yerleşimciler biri öğleden önce ve diğeri öğleden sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar