YENİ BİR İNTİFADA YOLDA

Gazze Şeridi'ndeki Refah ve Batı Şeria'daki Cenin arasındaki Filistin halkı da dahil olmak üzere, Filistin halkının çektiği kadar acı çeken hiç kimse sessiz kalmayacak. 

Görüntülenme: 601 Tarih: 05 Ekim 2022 11:47
YENİ BİR İNTİFADA YOLDA

Elbette İsrail'in vahşi işgaline direnecekler ve işgalci rejim İsrail'in istediği de bu: İntifada, Filistinlilerin kanını dökmek için bir bahane.

Siyonist rejim İsrail yeni bir intifada [ayaklanma] istiyor, buna şüphe yok. Son birkaç ayın dizginsiz davranışlarının başka bir açıklaması yok, ek anlamsız kan dökülmesinden ne gibi faydalar sağlayabileceği açık olmasa da.

Anlamsız, ama İsrail bunu istiyor: Son zamanlarda işgal altındaki topraklarda yaptıkları kaçınılmaz olarak başka bir intifadaya yol açacak. İsrail bunu çok iyi biliyor. Bu nedenle, kişinin istediğinin bu olduğu sonucuna varması gerekir.

Başka bir intifadanın patlak vermesi için eksik olan tüm unsurlar sadece Filistin tarafında eksik: Filistinliler liderlikten yoksun, Arap ve diğer uluslararası destekten yoksunlar, birlik ve mücadele ruhundan yoksunlar, bunlar olmadan intifada yavaş ilerleyecek. Ancak İsrail, kendisine karşı bir öfke patlaması ve şiddeti beslemek için üzerine düşeni yaptı.

"Ne bekliyordun?" 17 yaşındaki oğlu Uday'ın Kafr Dan'da bir IDF keskin nişancısının 100 metre (yarda) mesafeden kafasına bir kurşun ve kalbine bir kurşun sıkması sonucu hayatını kaybeden Trad Salah. Soru, kederinden asla kurtulamayacak olan evinin içinde havada asılı kaldı. Geçtiğimiz haftalarda Jalamah kontrol noktasında Binbaşı Bar Falah’ı öldüren iki adam  bu militan köyden çıktı. Nisan ayında askerler köyde iki silahsız adamı öldürdü. Şimdi de Uday'ı öldürdüler.

Birkaç gün içinde ordu köye baskın düzenleyecek ve Falah'ın katillerinin evlerini yerle bir edecek. Yazı duvarın üzerinde. Penceresinden oğlunun mezarını görebilen Salah'ın evinin karşısındaki mezarlıkta mezar kazıcılar işe başlayabilir.

Ne bekliyordun? Ordunun ve güvenlik servisinin her istediğini yapmasına izin veren IDF ve  Shin Bet komutanlarına sorun.

Ne bekliyordun? Bütün bunlara izin veren ve teşvik eden sözde değişim ve şifa hükümetinin başbakanına ve savunma bakanına sorun.

Ne bekliyordun ki?, Susacak her İsrailliye sorulmalı.

Gazze Şeridi'ndeki Refah ve Batı Şeria'daki Cenin arasındaki Filistin halkı da dahil olmak üzere, Filistin halkının çektiği kadar acı çeken hiç kimse sessiz kalmayacak.

İsrail intifadayı kışkırtmak istiyor

İsrail'in son birkaç aydır yaptığı şey, iki selefi gibi başarısız olsa bile, bir halk ayaklanmasına tek yönlü bilet kesmek. Yedi yıl içinde en fazla sayıda Filistinli ölüm ve  yargısız gözaltı ve yerleşimciler tarafından en fazla şiddet olayı - muhtemelen her zamankinden daha fazlası meydana geliyor.

Ne bekliyordun? Utanmadan toplu cezalandırma, tereddüt etmeden ailece cezalandırma - peki ne bekliyordunuz?

Komutanı öldürücü olmakla övünen ve askerleri her şeyin yolunda gideceğini bilen bir ordudan ne beklersiniz?

Nereden başlayacağına karar vermek zor – kendini ve mülkünü yerleşimci haydutlardan korumaya çalışan Filistinli çiftçiden günlük apartheid ile ve şimdi elleri ezildi ve iki hafta boyunca gözaltında tutuldu ve ona zarar veren yerleşimci serbest kaldı!!!

Gazeteci Şirin Abu Akile’nin öldürülmesi ve ardından IDF’nin  alçakça suçun tüm sorumluluğundan kaçmak ve onun gazeteci olduğunu görünce onu vuran askerlere arka çıkmak için yalan girişimleriyle mi?

Askerlerin neredeyse her gün silahsız protestocuları öldürdüğü inanılmaz hafiflikle ve bu toplu katliamın karşılandığı inanılmaz kamu kayıtsızlığıyla mı?

Siyonist rejim İşgal ordusunun kutsallaştırılmasıyla mı? Medyada ordunun mide bulandırıcı bir şekilde tapılmasıyla, son zamanlarda bir kez daha ürkütücü boyutlara ulaşan bir trend mi? Örnek bir askerin veya askeri birliğin haberlerinin yaltaklanmadığı bir gün geçmiyor.

İşgalci rejim İsrail'in Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı ezmesinden ne bekliyordunuz? Başbakan Yair Lapid'in Kral Abdullah ile BM’de görüşmesinden ve sanki Şimon Peres'in “Ürdün seçeneği” günlerine bir şekilde geri dönmüş gibi Abbas'ı tamamen göz ardı etmesinden mi?

Ordudan ve yerleşimcilerin artan güç sarhoşluğundan mı? Nereden başlamalı?

Nasıl biteceğini söylemek çok daha kolay. Kanla bitecek. Daha fazla kan. Şiddetli bir ayaklanma ile. Çok acımasız olabilir ve motivasyonları anlamak ve hatta haklı çıkarmak oldukça kolay olacaktır.

/İsraelpalestinenews- Tercüme ve edit: İsrailpost

Yorumlar